onsdag 10 augusti 2011

Saft, saft..

...hallonsaft. Bättre saft har ingen haft.

Ja, så sjöng smurfarna på det glada 70-talet, och det är väl bara att ge dem rätt för det. För det finns inte mycket saft som är godare än just hallonsaft. Tycker jag:-) I år har jag satsat på ren hallonsaft, och jag minns inte när jag gjorde det sist. Jag brukar blanda det med blåbär... men jag gillar den rena saften snäppet bättre! Har som vanligt chansat på recept - hur mycket socker och vatten och så där. Det brukar bli gott ändå! Och så fryser vi alltid ner all saft, så det är ju ingen fara att det ska mögla...

Jag sparade premiären på hallonplockningen till förra veckan, men då greps jag naturligtvis genast av hallonfebern. Dessvärre så hann jag bara ut ett par dagar innan REGNET började i fredags, och det har ju bara öst ner sen dess. Synd på så rara bär, jag hade ju inte plockat klart. Å andra sidan så mognar det eftersom, så det är bara att hoppas på uppehåll snart!

1 kommentar:

JohannaDesign - Blommor, smycken o inredning sa...

Mmmm, hallonsaft, så gott och vilken lyx att kunna plocka fram sin hemgjorda saft från frysen och få minna sommarens varma dagar! Trevlig helg :)