tisdag 2 augusti 2011

Den som sover syndar inte

Igår hade vi, jag och Alva, en skön dag hos barnets mormor och morfar. Alvas moster, morbror och kusin var oxå där, så det var en supertrevlig dag, fast det blir mycket ljud och sinnesintryck. Alva sov ovanligt mycket, faktiskt. Men det är ju inte så konstigt, och den som sover syndar ju inte, sägs det:-) Jag hade med mig en morot för att kunna koka och göra morotspuré av till Alva, men vi fick ärva en banan efter kusinen, så då fick Alva prova det istället. Succé - hon åt upp en bit på säkert 3 cm på 2 tillfällen. Och hon ville inte ha all ersättning, så då är det väl som det ska:-) Jag tiggde mig en gammal banan av mamma så att vi kan fortsätta bananätandet idag här hemma oxå. Moroten kan vi testa imorrn eller så.

Imorse hämtade jag in posten, jag kom hem först vid 9-tiden igår kväll. Men inte mindre än 3 paket hade anlänt, traderaköp till Alva - superfina saker! Fast det är så lurigt med färger på fotona på tradera, alla är inte speciellt noga med att få till med färgerna på fotona, alltså fotoredigera. Så återigen blev jag lite överraskad, men det kommer ju att funka. Tycker bara att det är lite väl illiga färger på en jacka jag köpt. Men hon kommer att stråla i den:-)

Och så har jag sista veckorna haft ett tankebestyr över fotograferingen på The Studio som nu närmar sig med stormsteg. Vad ska jag ha på mig? Vad ska Alva ha på sig? Och vad ska J ha på sig? Ska nåt beställas (som vi ju ofta gör här uppe där vi inte har så många affärer) så är det ju i brådrasket att göra det. Nåväl, igår gjordes väl en sista insats på det området - ett par jeans och en fin cardigan. Sen har jag så att det räcker, tror jag! Jag är riktigt nervis över fotandet, jag hatar ju verkligen kameror. Men, vi ska ju ta familjefoton har vi tänkt, och då får jag ju offra mig för laget!

1 kommentar:

Anonym sa...

Ett tips inför fotograferingen är att även fundera igenom vilken typ av bilder ni vill ha.

Vi var på en sån där fotosession och det gäller att ta för sig och vara målmedveten, eller passa på när man ändå är där :o)

Vi såg till att få med oss gruppbilder på oss alla tre (färg och svartvitt), bilder på mig och bebben, bilder på sambon och bebben, enskilda porträttbilder på både mig och min sambo (färg och svartvitt) samt lite blandade små bilder på bara bebben (på fäll, fötter, hänger).

Vi fick ihop lite drygt 150 blandade bilder och det blev ungefär dubbelt så dyrt som för min kompis som bara fick med sig EN familjebild.