Trädgården Paradiset

Foton tagna 12 juli 2010
Här nedan intill trappen/entrén. Rhododendron och hostor, klockjulros och lite myskmadra.
Nedanför köksfönstret är det skugga. Här finns flera hostor (funkia), vit löjtnantshjärta

Även här syns hosta, en styvklematis, liljekonvalj, hasselört.  
Nu  kan ni nog känna igen en hosta när ni ser en - här finns ju fler! 
Här i hörnet av skuggrabatten har jag ännu mer hosta (en ska snart blomma!), lite riddarpsorre och så sån där bräken av nåt slag.

Här nedan är rabatten runt lyktstolpen. Gullvivorna är nu utblommade, men det kommer gula liljor och så tror jag det är rosa krolliljor som står i knopp!

Rabatten nedan ligger i full sol på baksidan av huset och intill trädäcket. Här syns 3 sorter alunrot, lite vit fänrikshjärta, lilja av okänd färg och sort, irisar längst bort på fotot. Där har jag även satt mina nya auriklar som jag förhoppningsvis får njuta av till våren! Lite upp till höger syns skymten av getrams.

Här har vi till höger törel av något slag. Sen tror jag det är en rosa kungsljus, men jag är lite osäker på den. Man kan skymta gullakleja längst bak iaf, vanliga penséer framme vid stenen och så är det silverax där till vänster.

Här är en stor rundel i trädgårn som jag fyllt med nåt gult gräs av något slag, pensé, massor av riddarsporrar av olika färger och slag och så "farmors stormhatt". Och så fänrikshjärtan:-)

Här syns mest jättedaggkåpan som verkligen behöver delas eftersom den skggar några stackars blommor som hamnat under den. Till vänster i bild syns blåsvingel, där finns även lite akleja mm.

Denna rabatt har jag knappt ändrat alls. Här finns mängder av hornviol, vintergröna, ormöga, minirevsuga, vit fänrikshjärta, en rosa akleja. Och så har jag satt dit nån prickigbladsväxt.

Här finns smått och gott - det är många irisar, akleja, bakom ställningen stretar en klematis på. I hjärtat har jag satt taklök och längst bak finns en mossros och en pion.

Här är den där konen som jag satt spansk bondböna och krasse rutom. Jag har en slingerstrormhatt vid de där pinnarna som sticker upp. Annars finns det krollilja, bergsvallmo, myskmadra, pion, en rosa Nora Barlowakleja i blom och norrlandsschersmin här.

Våra vackra syrener som blommar som bäst!

Så här såg trädgården ut när vi flyttade in. Bilderna är tagna i maj 2010.
  
En cirkel där vänstra halvan ovan innehåller fänrikshjärtan, akleja, hornviol, ormöga och vintergröna. Men det visste jag inte så noga i maj när fotot togs:-)
Här nedan är en granncirkel till cirkeln ovan, denna är större. Här har jag tagit bort en hel del och satt i nytt.
Här nedan rr rabatten intill bron där det stod ett par rosa spireor. De har getts bort till goda vänner.


 
Här ovan finns det massor av fina fänrikshjärtan, och de är verkligt stora och fina! Det är vitt och rosa, och det är totalt ihopväxt. Som synes är det borttaget en planta (där spaden står) som jag gav bort till en kompis.
 
Här i stenanläggningen är det gjort 2 fina cirklar. Den högra har jag behållit som den är. Den vänstra verkade riktigt död, så där finns nu en pion.

Här är en lång rabatt som jag delat upp på tre foton. I fotot ovan har jag tagit bort allt utom rosen som ska klänga uppför växtställningen. I denna upphöjda steniga cirkel nedan har jag behållit taklökarna och det där gröna som växer i framkanten. Resten verkade vara kryddväxter och har blivit omplacerade.

Här nedan fanns det en del sedum, varav en stor fin hamnade i cirkeln i fotot ovan, intill stenen. Resten är omplacerat.

Här nedan har jag hunnit sätta ner ett par liljor som jag fått av mamma. Det som ligger i framkant är nån kryddväxt, och den ligger numera i kryddlandet. Nedan är en Törel av något slag, jag tror den heter typ Tjärntörel.
Här nedan ser man en liten svart klump som är foten på en lyktstolpe. Runt den är det planterat massor av Gullvivor, samt liljor av något slag. Bedårande!