Trädgården Paradiset

Foton tagna 12 juli 2010
Här nedan intill trappen/entrén. Rhododendron och hostor, klockjulros och lite myskmadra.
Nedanför köksfönstret är det skugga. Här finns flera hostor (funkia), vit löjtnantshjärta

Även här syns hosta, en styvklematis, liljekonvalj, hasselört.  
Nu  kan ni nog känna igen en hosta när ni ser en - här finns ju fler! 
Här i hörnet av skuggrabatten har jag ännu mer hosta (en ska snart blomma!), lite riddarpsorre och så sån där bräken av nåt slag.

Här nedan är rabatten runt lyktstolpen. Gullvivorna är nu utblommade, men det kommer gula liljor och så tror jag det är rosa krolliljor som står i knopp!

Rabatten nedan ligger i full sol på baksidan av huset och intill trädäcket. Här syns 3 sorter alunrot, lite vit fänrikshjärta, lilja av okänd färg och sort, irisar längst bort på fotot. Där har jag även satt mina nya auriklar som jag förhoppningsvis får njuta av till våren! Lite upp till höger syns skymten av getrams.

Här har vi till höger törel av något slag. Sen tror jag det är en rosa kungsljus, men jag är lite osäker på den. Man kan skymta gullakleja längst bak iaf, vanliga penséer framme vid stenen och så är det silverax där till vänster.

Här är en stor rundel i trädgårn som jag fyllt med nåt gult gräs av något slag, pensé, massor av riddarsporrar av olika färger och slag och så "farmors stormhatt". Och så fänrikshjärtan:-)

Här syns mest jättedaggkåpan som verkligen behöver delas eftersom den skggar några stackars blommor som hamnat under den. Till vänster i bild syns blåsvingel, där finns även lite akleja mm.

Denna rabatt har jag knappt ändrat alls. Här finns mängder av hornviol, vintergröna, ormöga, minirevsuga, vit fänrikshjärta, en rosa akleja. Och så har jag satt dit nån prickigbladsväxt.

Här finns smått och gott - det är många irisar, akleja, bakom ställningen stretar en klematis på. I hjärtat har jag satt taklök och längst bak finns en mossros och en pion.

Här är den där konen som jag satt spansk bondböna och krasse rutom. Jag har en slingerstrormhatt vid de där pinnarna som sticker upp. Annars finns det krollilja, bergsvallmo, myskmadra, pion, en rosa Nora Barlowakleja i blom och norrlandsschersmin här.

Våra vackra syrener som blommar som bäst!