lördag 7 februari 2009

Visning av tombows

Tänkte visa ett par olika sätt att använda tombows på, jag kallar tulpanerna helt enkelt 1-5, där 1 är längst till vänster.
1. Jag har helmålat tulpanen i röd nr 845 (carmine) och i grön nr 173 (willow green) och så i beige nr 992 (sand).

2. Här visar jag hur jag lagt färg på skuggningarna i tulpanstämpeln, det är fortfarande samma färger som ovan.

3. Här har jag lagt färgen på samma sätt som på nr 2 och lagt vatten på vanlig pensel och drar försiktigt. Om jag börjar med det röda ut mot det ofärgade så kommer tulpanen att bli mer helröd, men med små skiftningar. Här har jag varit försiktig och målat lite runt det röda, typ. Tulpanen blir lite rosa:-)

4. Här visar jag hur det blir om jag vill ha en ganska gul tulpan med röda inslag. Jag använder samma röda penna som ovan, men har även med gul nr 055 (Process yellow). På bladen har jag samma willow green som förut, men har även där lagt på lite gult samt ännu en grön, nr 296 (green, helt enkelt). 296 har jag lagt mest på de djupa skuggningarna nederst på bladen, och det gula lite ovanför.

5. Här har jag lagt färgen på samma sätt som på nr 4 och sen lagt på vatten. På blomman har jag mest varit på det gula, och sen försiktigt dragit ut det röda lite. Blandar man på en gång blir blomman helt orange. Samma teknik på det gröna, men det gula har jag försökt sprida ut med det gröna så att det inte ska uppfattas så väldigt gult i bladen.

Pyssellyckan har tagit hem alla 96 färgerna av tombows - det är enkelt och det är roligt att använda dem! Man kan även använda dem med samma teknik som promarkerpennorna. Dock är jag inte så bra på det, men ibland lägger jag på lite extra färg, utan vatten, i en kant av stämpelmotivet eller i en skuggning. Jag använder akvarellpapper, då är det plättlätt att färglägga, jämfört med om man använder t.ex. fotopapper!

Vilken av tulpanerna gillar ni bäst? 1, 3 eller 5?

Lycka till!! :-)

11 kommentarer:

Kamilla sa...

ÅÅÅ så snygg vännen :D
Jag tänkte vara extra tjorvig :s blomman nr 5 är finast och bladen på nr1 *skrattar*
Vad du är duktig, det blev sååå snyggt!!

NetteR sa...

Supersnyggt. Hoppas jag inte trillar dit på dessa pennor *S*
Såg just vad galet många besökare jag fått till min blogg via
din!! 8-)
*kram*

Anonym sa...

Lekre!! Liker tulipan nr 5 best, rett og slett fordi jeg liker flerfargede tulipaner :) KJempeflott når du fargelekker med skygger, og lekkert stempel!
Ha en fortsatt fin helg!

Lena B E sa...

Riktigt snyggt!! Jag röstar på nr 5 jag också! Kramar Lena

Marie/bat3 sa...

De är finna allihopa, men mina favoriter är 2 och 5. Jag köpen några stycken pennor - men jag köpte för mörka nyanser. Det gick inte att tunna ut i efterhand såsom jag tänkt mig... De var klart bättre än ProMarker pennorna!

Jag har en utmaning till dig i min blog. http://bat3.nu/marie

Erika sa...

Hej Emilie!

Jag gillar den helröda jag.

Pst...
Du har en utmaning i min blogg...

Kram
Erika

http://hoppetossadesign.webblogg.se sa...

En liten påhälsning av en Hoppetossa som flyger runt i cyber på natten!
Änskar dej en skön vekca med massor av pysseltid!

AKO sa...

Hej!

Har utmanat dig på min blogg. :)

Evelina sa...

Sååå snyggt söstra mi! Gillar den gulröda tulpisen bäst, jag!

Hur går det med Wibban, har du testat den nåt?

Anna sa...

Hej!

Vad kul att du hittade in till mig! Klart att en storumanbo kan hitta till Gotland. Jag är är ju själv Lulebo just nu. Känns lite tråkigt att det inte är några vintrar där nere bara.

Din tulpaner var urfina. Önskade att jag var lite mera pysslig.

Välkommen tillbaks till mig!

eviledna sa...

Oooo, that tulip stamp is GORGEOUS, and the colouring on all of them is beautiful. They look like those botanical paintings.
Take care & keep smiling
Ann x