fredag 10 juni 2011

Trädgårn prunkar

Som jag väl skrev igår så prunkar det i rabatterna. Sen är det ju tyvärr ett faktum att jag var så less på trädgårn från typ mitten av juli och resten av säsongen, så alla blommor jag fick och köpte (fast jag var less!) stoppade jag bara ner där jag såg ett litet utrymme i rabatterna. Så det finns höga blommor som står framför låga, och så har en del blommor växt ihop, och så är det en del stora "hål" på vissa ställen, men där har väl råttorna käkat, antar jag.

Den här utsikten ser jag varje morgon från vardagsrumsfönstret, eller om jag går ut på altanen. Vi älskar detta plejs, även om det inte är speciellt perfekt på nåt vis. Men läget..


Nedan är min purpurapel som jag köpte förra sommaren och när jag kom hem såg jag att det är zon 1-2 på den. Jag grät nästan... Men det finns blomknoppar nu! * lycklig *
Här är det sammanvuxet och stora stormhattar framför kortare växter.. Men det ska bli ordning på det till sensommaren.
Hm, en del ogräs oxå:-)Klematis bara älskar jag - när jag fått (jobbat mig till) en microklimatsträdgård där jag kan ha roliga växter för typ zon 4 och upp, då blir det fler klematisar. Nu har jag bara 3 st:-)
Iris köpte jag ganska många förra året, och under sommarens gång så misströstade jag lite eftersom de inte verkade ta sig så bra. Men i år ser de fina ut!
Här kommer en av fyra auriklar som jag köpte förra sommaren, hoppas de andra oxå vill blomma.
Om det blir som jag har tänkt så blir det en ny rabatt och hörna. Eller - jag gör om en hörna i trädgårn och gör den till en skuggig plats. Om sisådär en 10 år, i och för sig, för träd växer ju inte så jättefort. Dagar som denna, då det är 27 grader både ute i skuggan och inomhus, så skulle jag vilja sitta i en vacker del i trädgårn i skuggan och läsa å äta glass...

3 kommentarer:

Nina H Pedersen sa...

Er innom og leser litt igjen - lenge siden nå. Så stor Alva blir, moro å se babybilder :) Og så fint det blir i hagen din! Imponert over alle blomstene som titter fram hos deg.
Har fått video av Jenny og Minda, vet ikke om du har sett, så jeg sender deg linken jeg:
http://www.youtube.com/watch?v=Az8zmFFwJv4 - ho har jammen blitt stor ho også!
Kos deg med sommer og sol!

Mamma sa...

Det ser ju frodigt ut.

Camillha W F sa...

Vår trädgård är FRIMODIG.... Den gör vad den är kallad till! ;-)