måndag 16 maj 2011

En helg i storstan

Vi morskade upp oss och bilade i fredags till Umeå för en helg i storstan. Fredagskvällen inleddes med att Alva spydde i svägerskans soffa, men det är tack och lov ingen tygsoffa, så det gick ju snabbt att torka upp:-)

Lördagen spenderades på stan, och jag hade 2 uppdrag för Alva - en mössa och en jacka. Efter typ 3 timmar så hittade jag en mössa, men nån jacka som inte är alltför rosa hittade jag inte. Alva har så mycket rosa så att det räcker och blir över:-) Däremot hittade jag rosabyxor på rea som hon bara var tvungen att ha;-) Efter shoppandet så åkte vi till ett par vänner och fikade ett par timmar och sen skulle vi äta middag på Great eastern. Alva var nog riktigt trött, för innan vi var riktigt klar så började hon gråta och gråta, ingen napp kunde trösta där inte, och inte heller mamman. Så mamman gick ut med Alva och efter 10 steg så blev hon tyst. Väl hemma hos svägerskan så började hon gråta igen och efter ett tag så gick maken på promenad med henne. Hon grät ända till järnvägsövergången, vilket jag tycker är långt. Hon brukar ju aldrig va otröstlig! Nåväl, hon vaknade direkt hon kom "hem" igen, så till slut satte vi oss med henne i vårt rum i mörkret, med endast datorn som ljuskälla. Och då blev hon lugn till slut.. ett tag.. Ja, jag tror hon var övertrött efter all stimuli hon fick under dagen.

På söndagen tog vi det lugnt på förmiddagen och kom oss inte iväg förrän vid 13-tiden, och då styrde vi mot Strömpilen. Men jag glömde skötväskan hos svägerskan, så jag var utan börs. Onajs! Men det löste sig ju eftersom maken var med:-D Jag gick in på Kicks och köpte mig en ögonfransböjare (heter säkert nåt snyggare) och kunde konstatera att Perplex fortfarande gör såna. Det var det märket jag köpte i typ 7:an.. Och så har jag investerat i en mineralpuderborste. Jag fick ju en genomgång av systerdottern i april om vad man behöver och hur man gör när man gör sin make up, så nu har jag då tagit 2 steg:-) Innan vi åkte hem så for vi även förbi brorsan och hans käresta som flyttat ihop - kul att se hur de bor!

Summan av kardemumman är att jag nästa stadstur vill ha en mycket smalare och smidigare vagn, och helst inte gå på stan en lördag. Jag höll på att bli galen av att det är så trångt överallt! Och jag har då inte övat smidighet i min framfart med barnvagnen i Barsele, man behöver inte det på grusvägar och E12:an. Jag dunkade i vagnen lite överallt:-) Men inte på folk:-)

2 kommentarer:

Annika sa...

Åhå, en händelserik helg! Känner igen det där med överstimulerad bebis. *pust* =) Ha det gott!

Marlene sa...

Välkommen in i trängseln. Man kan ju fundera på hur vissa klädbutiker tänker när dom lägger barnavdelningen en trappa ner. Inte direkt barnvagnsvänligt. Många gånger har jag tänkt på rörelsehindrade av annat slag. Jag skulle bli tokig av att aldrig ta mig fram