lördag 12 mars 2011

..och hon blir större... och större!

Weehoo! Igår sov hela familjen till halv elva, minsann. Vi var överens om dagen innan att vi skulle masa oss iväg på BVC under fredagen för att kolla hur det gått med vikten under veckans gång. Och tänka sig - lillgumman har gått upp 140 g från måndag-> fredag, så igår hade vi bara 10 g kvar till födelsevikten (3110 g). Och det har vi nog passerat nu:-) Jag tycker att lillgumman rent av börjar ha en diffus haka:-P

När vi kom hem så gick vi ner till älven och grillade varsin korv i vår grillkåta. Lillgumman tvärvaknade, så jag tog sparken och gick några meter efter älven för att få henne att somna om. Då såg jag konstiga spår som jag inte kan påminna mig om att jag sett förut. Jag trodde det var lospår, men det är förmodligen järvspår, det konstaterades senare på kvällen då vi fick besök av svägerskan med sällskap.

De sista kanske 4 dagarna har jag blivit lite bättre på att sova på dagtid. Jag har ju en gammal föreställning med mig om att man inte ska sova på dagen, bättre att gå isäng tidigt. Så för mig har det varit kämpigt att unna mig sömn på dagen. Nu ser jag det mer som överlevnad:-) Även om jag nu har det bra eftersom vi delar på nätterna, så kommer det ju mycket strax dagar då jag är ensam hemma. Och då är det inte mycket på att-göra-listan, kan jag säga er. Jag måste väl finna nån lunk där jag orkar med mig själv och lillgumman, för att sen kunna trappa upp och faktiskt även göra nåt vettigt:-)

Idag har det ju varit ljuvligt ute, och jag blir så less på att vi inte har nån skoterpulka. Det är väl lite osmart att köpa en mitt under högsäsong för skoteråkandet, jag vet det. Men jag blir less iaf. Men vi har iaf en altan, så där har vi suttit en stund, dock kom jag väl mig ut lite väl sent. Men jag är inte beredd att amma ute, för mjölkstockning tror jag man ska försöka va utan ifall man kan:-) Det kan bli rätt najs här framöver att sitta ute och ta en kaffe tillsammans med lillgumman (ja, hon ska slippa kaffet!) och njuta av solstrålarna. Det får jag nog ändå lägga in på dagsschemat de fina dagarna framöver:-P

2 kommentarer:

JohannaDesign - Blommor, smycken o inredning sa...

Hej hoppas ni har en fin helg. Hojta gärna till när smycket är framme så jag vet att du har fått det :) kram Johanna

Anna-Sara sa...

Vad kul att hitta en kommentar från Er! Det var synd att vi inte hann träffas allihopa på bb. Ja, nog är det en otrolig lycka att få barn alltid! Stort grattis till ert lilla underverk!

Vi har inte heller en skoterpulka och jag tror det blir lite av ett bekymmer denna vinter. Jag är smått rädd för att få mjölkstockning av att amma i kylan annars. Och inte vill man ju byta på en liten en ute om det inte är riktigt varmt. Måste klura ut hur jag ska göra :)Som sagt, ni är varmt välkommna att hälsa på i Lövliden när lillan eran är större och ni har vägarna förbi.

Hälsningar/Sara och Nils