måndag 14 mars 2011

18 dagar

Idag är lilltjoppan 18 dagar - tiden rusar så hastigt förbi! Har gjort en jobbarnatt på helt egen hand inatt, och jag var inte så pigg när jag klev upp 11.50 idag. Men en halvtimme senare kändes det rätt ok, för då hade jag intagit frunch i form av räksallad, tog lite kaffe under amningen och så har jag gjort en semla som eftermidagsfika. Hade jag inte haft barn hade jag varit heldöd vid detta laget:-) Otroligt vad kroppen har för funktioner, jag är så fascinerad!

Maken ska jobba denna vecka, så jag gruvar lite för natten som kommer nu. Men sen kan jag kanske få lite hjälp igen, för han ska jobba eftermiddag och natt resten av veckan. Och helgen har jag bokat in på pensionat mormor och morfar - de kan behöva lite gostid med lilltjoppan, tänkte jag. Och jag kan få sova lite under dagen:-)

Har träffat på en mamma som jag iofs känner lite lite sen föut, men hon vill gärna mammafika då och då, så det känns urbra. Jag tror jag kommer att behöva träffa lite folk då och då för att hålla livsandarna vid liv och må bra! Och så småningom så får lilltjoppan lekkompisar oxå, det kan då oxå behövas! Finns inte så många här i byn, inte i precis samma ålder iaf.

Igår körde maken ut mig på en promenad, och den blev inte så lång. Men det var första gången som jag gick ut utan att känna nån som helst smärta nånstans, så det var positivt! Magen är riktigt mjuk och rund nu, tror att livmodern har sjunkit ihop som den ska. Men det är lite frustrerande att inte kunna börja träna, för det tål nog inte mitt snitt. Jag får ont ifall jag sträcker mig åt nån sida eller råkar lyfta lite för tungt. Borde läsa det där häftet om kejsarsnitt som jag fick med från BB, men har inte kommit mig för. Men det vore bra även för rygg och axlar att få träna, känner jag bestämt!

Sen i lördags har jag målmedvetet hällt i mig limevatten. Började känna att en urinvägsinfektion var på gång. Igen - jag hade ju en förra helgen oxå:-s Men det funkade visst bra att dricka "survatten" för det verkar ha gått över:-)

För den som undrar så funderar vi faktiskt aktivt på namn. Det är ju dock en ganska viktig sak, nåt som lilltjoppan ska dras med hela livet, så vill inte förhasta oss... men jag tror vi i princip är klara med det, det känns rätt så bra med vårt förslag. Bara vackra namn, förstås:-)

2 kommentarer:

Millas blogg sa...

Åhh, ett stort grattis till er! Njut nu så mycket du bara kan av eran prinessa, de växer så fort!
Vad spännade att höra vsd hon ska heta.

Massor av kramar från camilla

Annika sa...

HEj vännen! Tack för dina hälsningar i min blogg! =) Värmer.. ja, oj va spännande att få höra va lilltjoppan ska heta! Ja jag blev ju själv snittad, Och det är ju ett stort ingrepp...va försiktig och va rädd om dig. Önskar dig och din familj allt gott! God bless! Kram Annika