söndag 16 januari 2011

Helgen och drömmar om sol och värme..

Fredag och lördag den här veckan har det varit svinkallt. Igår när jag steg upp kl. 9.00 så var det -32.4 utomhus och endast 11.4 inomhus. Faktiskt lite väl kylslaget, och då hade ändå maken eldat på ordentligt innan han gick isäng i fredags natt. Det blir väl till att fixa det vi kan till sommaren med fönster och grunden för att det ska bli lite varmare såna här gånger. Den där utlandssemesterdrömmen som alltid väcks till liv denna tid på året får nog stå tillbaka även detta år.. Jag har läst och pratat med småbarnsföräldrar som menar att har man en riktigt liten bebb så är det smidigare att resa, för de springer ju just ingenstans, är inte i nån trotsålder mm. Nåväl. Jag får komma över det ännu ett år:-)

Igår var det som sagt ruskigt kallt, och just det så hade vi naturligtvis ett uppdrag att utföra. Storuman gospel skulle ha konsert i Arjeplog. Det kändes ju helt vansinnigt att fara, men vi körde i samlad tropp ifall nåt skulle hända. Och allt gick bra! Vi snodde till oss motorvärmare på plats, så bilarna var varma och gossiga när vi skulle hem, och då var det ju bara typ -18 oxå. Sjungningen gick bra, vi var 9 sångare och så musikerna och körledaren. Men kan man sina stämmor så spelar det ju inte så jättestor roll, faktiskt. Det kanske till och med blir lättare att ställa in ljudet med endast 4 mickar när man är så få..?! Det sorgliga är att min röst förändrats så mycket under graviditeten. Jag blir hes på en gång och det är svårt att vara både låg alt och hög sopran. Men då är det ju bra att sjunga i kör, det är värre att ta solon..

Idag tog jag "söndagmorgon i sängen". Fast jag steg ju upp och släppte ut hundarna, men sen gjorde jag en smörgås och tog med den och en halv flaska Proviva till sängen och fortsatte läsa några timmar. Tre timmar, närmare bestämt. Så skönt! Jag spenderade lite tid med att spana in Knåddrörelserna oxå, det är fortfarande lika fascinerande!

1 kommentar:

Anonym sa...

Spana in? Har du kamera i magen? Coolt! =) /Linda Söderlund