måndag 3 januari 2011

Första helgen 2011

Helgen har varit bra. I lördags vaknade vi sent oc drog oss länge, dessutom. Men sånt straffar sig ju då man ska ha främmen på middag, så vi fick verkligen pinna på sen resten av dagen för att hinna städning och matlagning. Vi bjöd Jonas syskon och pappa på räkfrossa, vi hade några paket räkor i frysen:-) Nu är det endast ett paket kvar, och det känns ju lyckat! Till efterrätt så gjorde jag amerikanske cheesecake, och det är ju så gott! Inte så nyskrälligt, men ofantligt gott. Jag var gräsligt trött på kvällen, men vi var ändå uppe rätt sent.

I söndags klev vi upp och åkte på Gudstjänst. Jag var ju inte helt pigg, men det kändes bra att åka, och predikan var riktigt bra, som vanligt. Efteråt fick vi fika hos ett par, och vi satt där länge och pratade och pratade om allt möjligt, från församlingen till föräldraskap. Gött! När vi kom hem gjorde vi räksoppa på de räkor som blivit över från gårdagen, och så vitlöksbaguette till det. Yummie! Det blev lite tv-slöande, och jag höll på att somna ordentligt. Tur att maken upptäckte det och väckte mig:-) Men maken somnade strax efter och ville inte va vaken. Men så sov han inte så mycket inatt, heller... Och apropå inatt så testade jag att "kudda upp" bakom ryggen för att andas lite lättare. Maken tycker att jag andas så tungt, och det kan jag väl hålla med om faktiskt. När jag väl somnade så sov jag bra, men det var så ovant med ställningen/lutningen så det tog ett tag. Fast tyvärr så är det ett ganska gammalt problem - just insomningen har varit besvärlig i åtminstone ett par månader nu.

Imorse blev jag så glad när grannen kom förbi och skottade hela gårdsplanen - så skönt att slippa skutta ut och börja ta bort snön! Över huvud taget har vi väldigt fina grannar. Före jul så fick vi julgåvor från 2 familjer, sillsallad och mjukkaka. Vi var ju inte riktigt beredda på det, men man kan ju inte veta allt första året man bor nånstans. Vi är i alla fall lyckligt lottade, den saken är säker!

1 kommentar:

Magnus och Therése Mörtzell sa...

Det låter som om ni är väl förberedda för sömnlösa nätter :p