tisdag 6 september 2011

Älgtårta:-)

Tänk vad man kan ha planer, och hur det sen blir nåt helt annat:-) Jag hade till och med gjort en liten skiss på vad jag skulle göra för tårta. Så kan jag oxå göra när jag scrappar, och det blir aldrig efter skissen, så det borde jag ju ha förstått... Fast det känns ändå bra på nåt vis att ha en plan:-D Min första tanke var att göra en hösttårta, därav färgerna på blommorna. Min andra tanke var att jag ville ha en vit tårta, därav sockerpastan, som jag faktiskt gjort alldeles själv. Fast det var svårt eftersom jag inte vet hur den ska kännas, hur fast den ska va. Tror de hade kunnat va mer florsocker i den, men den va då fullt nog söt! Men receptet på sockerpastan hittade jag hos Johannas tårtor! Nä, men med tidsbrist och snorig dotter så resignerade jag till att skippa att öva på att spritsa med kristyr - det är nåt jag nästan aldrig gjort (förutom på pepparkakor), men det får bli en annan gång.
Fyllningen består av stor sats vitchokladmousse som jag delade i 2 delar. Den ena delen har fått i sig hackade kokta äppelbitar i kanel och den andra delen är det fina hallon i. Jag har inte mosat, utan låtit det vara bitar i moussen. Gott! Och tur för mig så fick jag ändå smaka tårtan, jag kunde ju inte va med på söndagsälggudstjänsten eftersom Alva är så förkyld. Men den smakade himmelskt... Tycker jag. Jag är en sucker för vitchokladmousse:-D

Men note to my self - om jag ska göra en hösttårta nån gång framöver så ska den bli orange med vita, gula och röda blommor. Tror jag:-)

Jag gillar denna mer än påsktårtan. Men på den hade jag inga som helst verktyg för blommor och sånt...

1 kommentar:

Sindra sa...

Den ser riktigt god ut i sina höstfärger! Och fin är blev den också! :)