måndag 25 april 2011

Lekmannapåsktårta

Jag och syrran propsade på att vi skulle få hjälpa till med påskbordet hemma hos mamma och pappa. Under vår uppväxt har mamma stått och fejjat och lagat mat hela dagen då det är påsk, jul och midsommar, och det är ju inte så kul för oss andra att inte se till henne... Jag knyckte uppdraget att göra påsktårtan, eftersom jag ändå vill testa lite tårtbakning med dekoration. Nu tog jag lite fel då jag handlade, eller rättare sagt - nån hade lagt mandelmassa bland marsipanen. Och jag dubbelkollade inte vad jag tog.. OM det är så att jag ska skaffa lite mer dekorationsgrejs för bakning så ska jag då aldrig mer göra detaljer i mandelmassa, för det spricker ju. Och det visste jag ju. Men jag hade inte tid att beställa nån sugar paste. Det var kul, men det är verkligen lekmannamässigt. Inte så konstigt, kanske, då man aldrig övar...

6 kommentarer:

Anonym sa...

Å mums! Hoppas på mammafika på Skiråsen någon gång i framtiden! ;) /Linda S

Wildärtan sa...

Mammagruppen får hemskt gärna komma hit. Fast sent på eftermiddagen ifall jag ska hinna göra sååå mumisgt fika;-)

Irén N sa...

snygg, vad är det i?

Wildärtan sa...

Ber att få passa över den frågan tillmamma, hon gjorde stommen för flera veckor sen. :-) Jag tror det var äpple i, t.ex.

Mamma sa...

Kokade upp smör grädde o vanilj, rev äpple o strödde kanel över..

Sandra K sa...

Snyggt! :)