torsdag 29 mars 2012

Pysselstafetten


Så där, då har äntligen turen kommit till mig i denna Pysselstafett! Det har varit så fina bidrag hittills, och jag är inspirerad att göra ett par olika grejer av det som hittills visats! Idag tänkte jag göra lite allmänt våriga grejer, fast ändå inte. Det går ju att göra till påsk med. Och på hösten, vintern, sommaren... Motiven är väl kanske det avgörande för känslan. Vet inte riktigt vad jag ska kalla mitt pyssel, men "blompinne" har varit arbetsnamnet. Och sen kan man ju utveckla det vidare:-)


Material kan förslagsvis vara:
  • Cuttlebug och nån fin die eller en stans
  • En favoritstämpel
  • Färgläggningspennor/maaterial
  • Glitterlim
  • Chalk
  • Lite bling
  • Blommor
  • Med mera! Endast fantasin sätter ju gränser:-)
Tanken med mitt vårpyssel var alltså att göra fina blompinnar/blomdekorationer som man dels kan ha hemma i sina blommor, eller till att ge bort om man ska åka till en kompis. Varför inte ge bort en blompinne tillsammans med sticklingen eller tulpanbuketten? Det är inte alltid man har ett färdigt kort att ge bort eller hinner göra ett...
 
Denna fjäril är utstansad med hjälp av en sk. "die", och till min hjälp har jag tagit min Cuttlebug (en stansmaskin). Sedan är fjärilen utstansad i ett mönstrat pastelligt papper (lite vårkänsla för mig), och så har jag fäst lite bling och lagt glitterlim på vingarna. Enkelt! Sedan är det bara till att limma fast den på en blom- eller grillpinne.

Detta hjärta är gjort utifrån en fin stämpel jag hade för några år sedan, och jag stämplade flera motiv på en gång. Det är färgat i rött och har lack på sig. Inte mer än så, faktiskt!


Här är en annan fin stämpel ifall man vill förmedla ett litet skrivet budskap. Jag har satt en ljusgrön "fotomatta" bakom, bara för att jag tycker det är ganska snyggt och det blir ju stadigare.
Eller varför inte stansa ut, eller om man har ett fjärilsmotiv som stämpel, och sätt det i påskriset. Kanske tillsammans med äggen, eller bara fjärilar, eller blommor, eller vad man nu har för fint hemma.

Jag tror ni alla förstår att man tager vad man haver, det kan vara färdiga motiv, eller något man sitter och pillrar ihop själv. Idag är vi 2 pysselbloggare, titta även in hos Sweet Cocoa! Imorgon fortsätter pysselstafetten hos Hannas kreativa hörna och Mitt hem är min borgKika in hos dem och resten av bloggarna som är med i Pysselstafetten. Schemat över bloggarna hittar du härPyssla på!! Och ha en härlig vår:-) 

5 kommentarer:

Stina / Sagolikt Pyssel sa...

Vad fina de blev! Lätt och roligt att göra med barn också. Eller göra mer avancerat om man vill. :-)
Bra jobbat!
Kramkram!!

Henrietta sa...

Så fina! Jag gillar att man kan använda sina stämplar till så mycket! Om man nu bara har idéerna då :o))
Kram Henrietta

Tinas pysselblogg sa...

Hur söta som helst ju:)

Mvh Tina

Rebecca sa...

Fina grejer!
Jaa, men det känns fortfarande konstigt att just HON ska bli sjuk... helskumt! och att JAG ska ta hand om henne SJÄLV utan någon DOKTOR att rådfråga hehe. Dom ska väl gå igenom en hel radda med sjukdomar första året för att bygga upp sitt eget immunförsvaret har jag hört på nån föreläsning så det är nog bara att gilla läget:)

Allt bra med dig nuförtiden? ;)

HH JaJa! sa...

Det där gillar jag! Även jag har gjort liknande på sistone, men du gav mig verkligen fler ideer!