tisdag 19 april 2011

Vårvindar friska

Våren är verkligen här, gräsmattan är helt framme, och den där sjön av smältvatten som funnits på framsidan av huset (och som förra året bidrog till en urful gräsmatta halva sommaren:-( ) har försvunnit. Förmodligen för att det blåst i åtminstone en vecka, känns som en evighet iaf med detta blåsväder. Isen har farit på älven, det finns bara litegrann kvar efter stränderna. Tyvärr känns det mycket nervöst när hundarna får för sig att rymma, för de har ju inga begrepp om vad som håller eller inte. Det är lurigt nu när det både blåser och solen skiner som bäst.

Igår hade jag lockat hit mams till att va barnvakt medan jag skulle göra ett par punkter på min att-göra-lista. Man hinner ju aldrig så mycket som man vill, och vi hade det väl lite för trevligt i början, så jag kom igång sent. Men hur som helst så målade jag första varvet på barnsängen och så nålade jag färdigt ett par gardiner som jag påbörjade förra våren. Sen stannde mamma kvar ett tag till så att jag fick ta mig ett fotbad i såpvatten. Därefter smorde jag in dem i olivolja, och när jag gick till sängs så fick de sig insmörjning med fotsalva oxå. Känns mycket bättre idag!

Idag har jag och maken avnjutit lunchen i solens sken på altanen, och sen tog jag och Skruttan en promenad. Medan hon sov fick jag mig eftermiddagsfika på altanen oxå, och tid att läsa igenom dagens post. Dejligt! Jag ska försöka få till lite påskris i år, även om jag tagit in det förfärligt sent:-s

1 kommentar:

Mamma sa...

Solmys e fint..