måndag 14 maj 2012

MVC

Idag åkte jag och Alva till Lycksele för att gå på mvc-undersökning. Jag var där för 4 veckor sen och gjorde en glukosbelastning, men annars har jag inte varit där sen 31 januari. Det strulade ju lite innan - Alva vägrade. Ja, typ allt. Hon såg jättetrött ut, men hade bara varit vaken 1.5 timme, så jag ville inte låta henne sova. Hon skulle inte äta den lunch jag snabbgjorde åt oss. Så till slut så snabbåt jag min lunch och så åkte vi helt sonika iväg. Hon somnade nog på en gång, inte ett ljud från baksätet... När vi kom fram så värmde jag på hennes mat, men hon skulle inte ha den. Banan åt hon nån enstaka tugga, men hon uppförde sig som om hon var sjuk. Det tog 55 minuter att trixa i henne bananen! Hon var klängig, matofrisk och såg helt vesen ut. Till slut kom kära mormor förbi och hjälpte mig, hon hade ett ärende på stan lite senare, så hon var med Alva medan jag gjorde mina undersökningar. Och när jag kom ut stod Alva glad i hågen vid järnvägsbanan och kastade ner trätågen på golvet, och plockade upp dem igen:-)

Ja, hur gick det då inne hos barnmorskan? Jag var lite orolig för att väga mig. I fredags vägde jag mig hemma och fick ett vagt hopp om att det kanske inte var så illa ställt som jag trott, men... man kan bortförklara bra resultat. Men iaf så är det så att jag gått upp knappt ett kilo sen jag var på inskrivningen, och då var jag ju i ungefär v. 10. Och jag är i v. 25 nu... Fast jag har för mig att med Alva så låg jag oxå bra till "i början", men de sista veckorna så gick jag upp så jag slutade på +8 kg allt som allt. Det är ju inte historiskt mycket, men, jag bör inte gå upp nåt alls. Och jag skulle tro att ingen som ser mig då och då kan tänka sig att jag bara gått upp knappt ett kilo, många förväntar sig nog en barnafödsel vilken dag som helst:-)
EDIT: Alla värden såg bra ut och Pyrets hjärtslag var starka och fina, c:a 149 st/minut.

Väl hemma igen så var Alva så där vesen, bara låg på min mage. Det är mysigt, men det är numera tecken på att hon inte mår så bra. Och så tyckte jag att hon luktade feber, för det luktar ju lite speciellt. Men... efter middagen så blev hon bättre och kastade ner saker på från soffbordet, för att sedan lägga upp dem igen. Here we go again:-D   Kan hon haft en lindrig febersväng, som kom av sig?

1 kommentar:

Laila sa...

Hej.
Jösse va du är flitig på att blogga ;)
Ville bara nämna detta med graviditets vikten.. Jag tror inte det är så ovanligt att man inte går upp så mycket.. kan bara gå till mig själv.
Danne gick jag över tiden 14 dagar & gick bara upp sammanlagt 5 kg.
Med Nora gick jag över tiden 10 dagar & gick upp sammanlagt 3 kg.
Rätt skönt att inte behöva gå upp jättemycket, så länge barnet & du mår bra så.