fredag 25 november 2011

9 månader, minsann!

Vår lilla stora tjej är redan 9 månader ung! Ja, jag tycker hon är både liten och stor... hon är ju inte alls lik den lilla tjej so kom hem från BB för 9 månader sen, eller som började sova i sin egen säng för  månader sen osv. Hon är ju liten. Men hon tar sån utvecklingssprång, så det är förtjusning varje dag här hemma:-)

Alva fick sin andra tand igår på sin 9-månadersdag. Hon klappar gärna i händerna, och när vi sjunger - oavsett om det är en vuxensång eller barnsång med rörelser - så verkar hon överlycklig! För 1.5 vecka sen började hon skjuta ifrån sig baklänges när hon låg på golvet, och det fortsätter hon med. Hon undersöker gärna dessa nya territorium hemma, som att försöka dra ut lådor, ta tag i precis vad som helst och undersöka det noga med både händer och tänder! Hon "ormar sig" väldigt mycket när hon ligger, så nog tränar hon, alltid:-)

Idag var vi på BVC, de vill ju att vi kommer in varje månad för att hålla koll på vikten. Så till min stora glädje så har älsklingsongen bara gått upp 80 g på 2 veckor! Hon är 73.5 cm lång nu och den där kurvan de ritar på varje gång man är där håller på att plana ut vad gäller vikten. Skönt!

EDIT: Hon tar själv initiativ till "titt-ut" nu där hon gömmer sig och vi får fråga vars Alva är. Och så har hon gillat att vi blåser lite i ansiktet på henne, och nu kan hon blåsa i mitt ansikte.

1 kommentar:

webmosterhelene sa...

Godingen, hon är så söt!!!

Här har vi oxå varit på viktkoll en gång i månaden, men åt andra hållet... Charlie gick upp 100 g mellan 7-8 mån och vi blev riktigt glada nu när han gått upp nästan 500 g mellan 8-9 mån...