måndag 18 oktober 2010

Huskvarna tur och retur

I torsdags åkte jag, maken och 2 vänner med bil ner till Huskvarna. Anledningen till det var att det i fredags och lördags var en lovsångskonferens där nere, och det verkade ju som en bra idé att åka dit:-) Snacka om slitigt att göra 240 mil på en weekend, inget jag vill göra speciellt ofta. Men vi har iaf sparat en hel massa pengar till församlingen genom att köra själva, alltid något!:-)

Vi åkte som sagt i torsdag, kl 14 närmare bestämt. Vi tog avstickaren till mina föräldrar för att lämna av Dixie, och då hann jag ju krama om syrran, bäsen och svågern oxå - kul! Sen åkte vi helt enkelt bil under rätt så lång tid... Oturen för oss var att årets första snö kom i onsdags och torsdags, så det var lite snöspårigt och halkigt tills vi hade passerat Bjurholm. Och det fick maken ta, för jag gillar verkligen inte halkan.. Hur som helst så åt vi middag i Övik och sen åkte vi i princip non stop till Huskvarna, med några besträckarpauser. Vi kom fram vid 6-tiden på fredagsmorgonen... Grejen är ju att det är smart att köra lite sakta när man är trött, så även om vi var 3 st som turades om att köra så är man inte så piggelin mitt i natten. Men allt gick bra.

Vi 8-tiden så fick vi gå in på Kungsporten och sova i soffor ett par timmar. Vi fick även möjligheten att ta en dusch, och det var guld värt! Kl 12 började incheckingen och kl 13 gick startskottet för konferensen. Det var härlig lovsång från start och jag tänkte för mig själv att det var lite skönt att se att de i lovsångsteamet då var en hel del äldre än oss. Så det är ingen ungdomsrörelse vi håller på med, även om en del i Storuman kanske tror det... Sen var det undervisning av hög klass under dessa 2 dagar, blandat med lovsångssamlingr och ett par kvällsmöten. Vi sov på fredagsnatten på ett hotell i Jönköping, och det kan jag ju säga var en otrolig skillnad att komma direkt från ett lovsångsmöte och hamna i receptionen på hotellet, som även var pub, för incheckning där. Skilda världar... Men det var inget oväsen där på natten, så i princip hade jag kunnat sova gott, det fanns iaf förutsättningar för det. Men jag var nog så övertrött att jag mest bara dvalade under natten.

På lördagen åkte vi innan kvällsmötet var slut. Det var en konsert först av allt med en utländsk snubbe, och vi skulle ju åka upp till Stockholm för övernattning. Vi var alla överens om att vi kunde dra oss iväg tidigare. Tyvärr missade vi då förbönsmöjligheterna som skulle komma efter konserten, men vi prioriterade några timmars längre sömn.

OJ vad jag sov gott under lördagsnatten, eller egentligen under småtimmarna på söndagen, för vi kom ju till Stockholm vid midnatt. Vi dröp isäng på en gång. Jag hade turen att få slafa på vardagsrumssoffan, den är ganska lik vår egen hemma. Och jag plugade igen öronen och somnade på en gång! Sov till 7.45, vi skulle äta frukost kl 8.. Och värdinnan i lägenheten hade stigit upp tidigt och lagade gröt och ställde fram godsaker till frukost, så det kändes nästan som hotellfrukosten vi fick på lördagsmorgonen. Men detta var liksom mer värt, ju! Mätta och nöjda åkte vi vidare kl 9. Vi stannade till hos en moder till en av oss på vägen för förmiddagsfika, tog en senare lunch i Birsta och anlände till mina föräldrar på kvällsfika halv åtta på kvällen. Jag och maken kom hem strax före tio, och då var jag riktigt, riktigt trött, kan jag lugnt deklarera! Söndagen var min tröttaste dag på helgen, jag orkade bara köra mellan Gävle-Söderhamn *rodnar något*, sen körde de andra 2 resten. Tack för det vänner!

Sammanfattning: vi är nog alla mycket mycket nöjda med undervisningen vi fått! Och så har den familj jag ingår i investerat i både skivor och lagt in en prenumeration på lovsångspaket som utkommer 3 ggr/år. Är väl inte så jättepigg idag, men så behöver jag ju inte sitta och köra bil så mycket så jag ska nog hålla ut några timmar till:-)

1 kommentar:

Annika sa...

Hej !! =) Oj vilken helg ni har haft ! Drygt att resa så långt, men samtidigt, när man får så mycket med sig i "bagaget" av undervisning och annat gott så är det värt det ! =) Så nu vet du i vilket hus jag bor! =) Välkommen ! =) Spanade efter skiråsen när vi åkte från Tärna i söndags och blev så glad när jag såg skylten ! =) Må så gott ! Kram Annika