lördag 3 juni 2017

Hönsliv på Skiråsen igen

För precis en vecka sen så hämtad maken våra höns. Det är Hedemora, och vi har fått tag på dem från en vän inne på byn. De som bodde här innan hade höns för längesen, så det fanns ju lite förberett. Vi har 7 hönor och 1 tupp.
Här nedan kalasar de på en ratad taco 😊
Förra söndagen var ju då första dagen som vi hade dem dagtid. Vi for på barnkalas. När vi kom hem så ser vi hela högen spatserandes runt på ägorna. Vi var sjukt trötta, hade med oss pizza, så vi sa bara att vi då äter först innan vi försöker fånga in dem. Men de behövdes ju inte alls fångas in, de godtog lite fösning och vägledning så gick de in självmant. Väluppfostrade höns vi har! 
Det enda jag är lite bekymrad över just nu är att många av äggen är väldigt sköra och går sönder. Andra verkar lite pickade på.. Men det kan ha sin förklaring att vi gett hönsen äggskal, det är visst dumt att ha det som kalciumkälla. En annan förklaring kan vara att en av hönorna är rätt gammal, och en del gamla hönor har svårt att ta upp kalciumet från snäckskal. Det lär ju ta ett tag innan vi känner att vi kan nåt, men så är det väl för alla. Jag måste i alla fall säga att det är så trivsamt att hålla på i trädgården och höra lite kackel från hönsen och galande tupp. Jag till och med småpratar med dem när jag går å tar deras ägg 😋

Inga kommentarer: