tisdag 2 augusti 2016

Det blommar.

Den här rundeln gjordes i ordning första sommaren vi bodde här, 2010, och jag har nog inte delat någon av de ursprungliga perennerna en enda gång. Däremot har nånting blivit flyttat och något annat tillkommit. Daggkåpan skulle behöva delas, men jag gillar att den är maffig, faktiskt :-)  
Jag har i år upptäckt att det jag kallar "farmors stormhatt", vit med blå inslag, har blivit gräddvit istället och mindre. Där ser man!?
Jag gillar Alunrötter/heuchera. Den här har nästan krupit in i Ginnalalönnen, men Ginnalalönnen ska flyttas så att den får gott om utrymme.
Min första Hortensia, köpt hos Märta på Vargviksgården. Jag har köpt en Månskenshortensia (vipphortensia) i år också, de är rätt så lika varann just nu. Men den här är rödare i stammen.
Jag har bara testat Japansk lönn vid ett tillfälle, men den dog i alla fall. Räddningen för mig som ju älskar både lönnens flikiga blad, och de japanska lönnarnas fräsiga färger, blir ju Smällspirean. Den finns i så många underbara toner och så blommar den dessutom! Här ovan en Summerwine.
Förra året köpte jag 4 rödrosa Stjärnflockor på tradera, och de har tagit sig fint! Bakom denna är en Daggros. Och jo, jag vet att den där stackars Fågelbogranen i bakkanten är död. Den är borttagen nu.
Det här är nog en William Baffin, tror jag. Den är nu planterad bredvid ryska Kornellen. Får se om den blir kvar där. Kanske över vintern i alla fall..
Den här blommar ju inte längre per definition, men så vacker den är ändå! Utblommad Pion Bowl of beauty..
Det här är ju som sagt barnsängen från förra året, och Rysk martorn råkade hamna bredvid Smällspirea Jubilee. Men det blev inte så tokigt, egentligen.. Jag vet inte var martornen ska vara, den kanske flyttas nån gång.
En finfin ros, JP Connell! Love it! Köpte den 2010, samtidigt som Louise Bugnet, och den blir finare och finare för varje år. Vit med ljusgult inslag.

Jag har löjtnantshjärta Alba och nåt mer också, men man kan ju bli less på långa blogginlägg ;-)

1 kommentar:

Bibbi sa...

Vilken fantastisk vacker smällspirea.