lördag 3 oktober 2015

Förvandlingen av framsidan i trädgården

Tänkte visa vilken skillnad det är på framsidan av trädgården. I mitten av maj var jag ledig några dagar och då såg det ut som nedan. En rabatt under köksfönstret, och början på planket på ena sidan. Planket sattes upp förra hösten.

Här nedan ser man att det blivit ett rutnät gjort av maken, och 3 rabatter som en hästsko. De rabatterna är nästan precis som jag vill ha dem. Just nu iaf, det där kommer nog att ändras, men ingen nödplantering hittills i alla fall! Men gräsmattan har inte klippts just här sen början av augusti eftersom det legat en massa sten mitt på gräsmattan :-D

Här är rabatten nedanför köksfönstret. Jag tog upp alla plantor utom en storhejarns stormhatt hiterst. Rabatten har fått gödsel och mer jord och så flera nya plantor. Den har även blivit lite större där längst bort i och med att den följer planket lite.

Här har vi öppningen i planket som går mot vedbon. Här har blivit ett par minihörnrabatter med rosen Alexander McKensey och hosta/funkia.

Alexander McKensey slår ut vilken dag som helst! Men det ska bli minusgrader nästa vecka, så vi får väl se hur det går.. Jag såg att rosen New dawn har en stor knopp oxå (och många, många små), men jag tvivlar på att den pallar minusgraderna. Jag får vara ytterst nöjd om den klarar vintern eftersom det är zon 5 på den, och jag bor i zon 7.

Inga kommentarer: