tisdag 12 maj 2015

Trädgårdsåret 2015 års plan!

Ja, man skulle ju kunna tro att jag har dött eller nåt, men så är inte fallet. Dock har det hänt litegrann på det dryga året av blogguppehåll, men det kanske jag återkommer till sen nån gång.

Jag skulle tro att ett par av inläggen framöver kommer att vara trädgårdsrelaterade. Idag och några dagar framöver har jag semester för att fixa lite i trädgården. När jag tog ledigt så kändes det som en jättebra idé. Nu känns det sådär, vädret denna vecka verkar inte bli speciellt kul. Och vädret fram till idag har varit kylslaget.. så det är inte så mycket av mina perenner som hunnit upp än, jag hade räknat med bra mycket mer. Men något ska jag ju kunna hitta på!

Framsidan av huset är det jag satsar på nu. Här har ingen satsning gjorts av genomtänkt slag, så det är hög tid. Dessutom så utgör denna delen en ganska liten del av hela trädgården, så det känns ju vettigt att ha det här som 2015 års projekt :-) 

Här ovan är den rabatt jag kallar för "köksfönstret" :-) Det är ju orättvist att ta ett foto i maj. Det är ju halvfint där på sommaren, men lite kaotiskt, och som sagt ogenomtänkt! Men det är inte här den största satsningen ska ske..

Förra sommaren så fanns inget plank här alls, det satte vi upp i höstas. Mest maken :-) Här längst fram i bild ska det komma upp ett plank oxå, det som jag som arbetsprojekt kallar för rutnätet, eftersom det kommer att utgöras av armeringsnät. Men nu, innan det har kommit upp, så satsar jag vid träplanket, ungefär där de 2 häggmisplarna syns. Där ska det finnas en rabatt, och så småningom ska den vara som ett U, via rutnätet och fram till bron. Ska visa när det är klart så det blir begripligt..

Sen bör även köksfönstrets rabatt göras i ordning. Ta upp alla plantor, fixa härligare jord och plantera finare. Oh well, jag har ett par saker att ta itu med :-) Jag börjar med att kratta bort lite häggmispellöv........

Inga kommentarer: