fredag 2 december 2011

Himmelskt recept på falsk toscakaka

Jag bakade falsk toscakaka igår kväll - himmel och plättar så god den är! Hur ska den räcka fram till jul? ;-) Den är ruskigt söt, så gillar man inte den sortens kakor ska man baka nåt annat. Men håll till godo...

Falsk toscakaka
Kaka:
200 g smör
4 ägg
5 dl socker
2 tsk vaniljsocker
2 krm salt
1 dl kakao
3 dl vetemjöl

Glasyr:
200 g kokosflingor
1 dl ljus sirap
2 dl socker
1.5 dl grädde
75 g smör

Sätt ugnen på 200 grader.
Smält smöret. Klä en långpanna el ugnsform med bakplåtspapper.
Vispa ägg och socker. Blanda i vaniljsockret, salt och kakao, samt vetemjölet och det smälta smöret. Rör till en jämn smet. Bred ut smeten i långpannan. Grädda mitt i ugnen på 200 grader i 15 minuter. Gör under tiden kokostoscaglasyren i en kastrull.
Smält smöret till glasyren och häll sedan i kokosflingorna, sirapen, sockret och grädden och blanda till en jämn smet. Låt koka upp och sjuda i c:a 5 minuter.
Nr kakan är klar och uttagen ur ugnen - bred på glasyren och grädda kakan i ytterligare 10 minuter i ugnen tills kakan fått fin gyllenbrun färg.
Skär kakan i lämpliga bitar och NJUT!

Inga kommentarer: