måndag 16 december 2013

Julshopping


 En kväll i november då vi pratade lite, gubben och jag, så kom vi in på att vi typ aldrig bor på hotell, eller unnar oss speciellt mycket. Han hade just fått erbjudande från Scandic hotels om att bo billigt, så vi gjorde ett snabbt beslut om att boka hotell en helg i december då vi ändå skulle till Umeå. 
  
Gissa om det var spännande för bägge barnen med precis allt! Bo borta, stooooort "hus" (Plaza i Umeå), åka hiss med glasrutor så att man ser ut osv. Frukostbuffén var väl något av en prövning med tjejen som bara vägrade sitta still - så mycket att se, så mycket att utforska! Att få i henne frukost var inte det lättaste... Men ett par timmar på stan orkade båda barnen med. Bäst var kanske att få hälsa på tomten, fick ju paket av honom! Njae, bäst var i och för sig kanske att åka rulltrappa, det åkte vi fleeeera varv på Utopia och de andra galleriorna.
Kvällsaktiviteten var badning i badkaret - roade mycket och länge. Alva byggde på med badskum på Gabriels huvud :-)  Och efter det så fikade vi i sängen och tittade en stund på tv. Riktigt kvällsmysigt :-)
Men 2 dagars äventyr räcker gott och väl, tror vi alla njöt av att komma hem till våra egna sängar och vardagsrutiner :-)

Det jag verkligen ville denna helg var även att äta gott på All Stars, jag åt ju 40-årsmiddagen där i somras. Men... man måste nog boka bord då, upptäckte vi ju, för där var knökafullt med sportentusiaster. Tror att det faktiskt var Björklöven som spelade.. Lika bra då att vi inte fick plats ;-)


Men hur gjorde jag en sån tankevurpa? När jag bokade hotellet så tänkte jag då inte springa runt på stan med precis alla andra i Västerbotten. Jag hade tänkt att vi skulle kunna hälsa på kompisar och bara ha det lugnt och gött hela helgen. Jo, tjena... Vi trängdes, stod i köer och svettades. 3 advent. Riktigt orutinerat och ogenomtänkt. :-)

Men tro nu inte att vi hade en hemsk helg - vi hade det ju bra! Härligt hotell och roligt att se barnens tindrande ögon inför allt nytt.

Inga kommentarer: