lördag 15 juli 2017

Mitten av juli

Det har regnat nästan konstant i en vecka, vilket jag anser är välbehövligt för allt som växer. Jag vill ju plocka bär och frukt, och att mina stackars grönsaker ska ha en chans eftersom jag inte kommer ihåg dem så bra 😉 Mitt i hällregnet såg jag plötsligt genom trappfönstret något magnifikt lila ute i trädgården. Så jag skyndande iut och såg att en av mina irisar som inköptes förra året slagit ut.
 Irisen från ovan. Vilken Guds skapelse! 🙌
 Och gula svärdsliljan, så vacker. Den står mitt i allt ogräs och lyser upp. 💖
Jag fattar inte varför det dröjt så länge, men först förra året köpte jag rosa Fingerborgsblommor. I våras kunde jag konstatera att den ena verkade död.. men se - den lever, minsann! Ibland är jag glad att jag inte tar bort "döingar" så fort. Och jag har köpt 2 till 😊
Detta glädjer mitt och makens hjärta - det kanske blir några stackars äpplen i år! Förutom att sonen lär hitta dem och tugga i sig dem medan de fortfarande är kart, förstås 😋 Detta är Rödluvan.
 Och det här är Suislepp..
Jag köpte ju "några" växter förra året, bland annat denna Polkaros. Den har väl inte mått så bra i vår, och jag har ändå försökt vattna den ordentligt nu och då. Men se, den kommer lite försiktigt..
Bland alla köp förra året så köpte jag några Kärleksört, och jag tyckte att de var lite dyra i inköp. Så jag provade att ta några sticklingar och här är resultatet av en av dem. Man ser den döda pinnen bredvid som inte blev något. Jag har fler Kärleksört på ett par till ställen.
Och här är moderplantan, rätt så stor och fin i år.

1 kommentar:

Bibbi sa...

Skulle finnas en gillaknapp även på bloggar. Det är inte alltid man har så mycket att säga, men vill visa att man gillar.