måndag 18 november 2013

Hilde

I lördags var  11-12 st från församlingen till Umeå på en PLU-dag (Pingst ledarutveckling). Hela veckan innan pratades det på jobbet om att det på lördagen skulle vara riktigt dåligt väder, så jag gruvade mig för att åka.. Men det ordnade det sig ju, för vi hade riktigt bra väder, lite småhalkigt, bara. Och en timme efter att vi kom hem så brakade Stormen Hilde lös. Jag hörde henne rasa innan jag hann somna, och barnen sov oroligt under natten, så jag var småvaken nu och då och hörde eländet.

På söndagsmorgonen tog vi det lugnt, vi tänkte att det nog inte var någon brådska att ge sig ut på vägarna eftersom vi förstod att det skulle ligga fallna träd här och var... Och när vi åkte hem vid 13.00 så var det ju fascinerande att se resultatet av Hildes framfart efter E12an. Och hemma. Och vars man än tittade.. Det här är på kyrkogården i Stensele, på gamla kyrkogården, med många höga träd, blev det en naturlig avverkning från vår Herre. Men inget blev förstört.
Foto: Lena Jonsson

Det var strömlöst hela söndagen, men imorse (måndag morgon), c:a 04.40 (tror jag) så pep det till när mobilladdaren slog igång och det tändes ute i hallen. Vi har inte full koll på våra egna skador ute på Plantagen, det får bli till helgen. Nu är det ju så mörkt på kvällarna när maken kommer hem så det går inte göra någon inspektion då. I söndags skruvade han iaf tillbaka takluckan på taket (till 3e vinden) och satte fast taknocken som skruvat sig och lossnat. Det var det mest akuta. Inne så eldade jag och barnen i öppna spisen och myste och läste böcker i ficklampans sken. Fast Alva ville hålla den, så det blev si och så med att kunna se texten. Hon lyste mest runt, runt i vardagsrummet :-) Och jag kan säga att jag var glad över att maken köpt drivor av köttsoppa på burk, för det var smidigt att värma i trangiaköket och ta fram en hembakt limpa från frysen. Och det räckte till svärfar med :-)

Inga kommentarer: