lördag 31 oktober 2009

... och så är det dags för dragspel!


Här kommer dragspelet ifråga i bilder där man kanske ser lite mer!





Materiallistan finner ni på Pyssellyckans blogg!

fredag 30 oktober 2009

Ask med plats för dragspel:-D






Här är själva asken till det där dragspelet som jag nämnde i gårdagens inlägg. Asken är gjord med ultimate pro, och med tanke på att den ska passa dragspelets form - så jag gjorde den 12*12 cm. Dessutom ville jag ha den någorlunda hög så att inte rosorna på dragspelets framsida skulle bli tillplattade, men sånt där går ju att räkna ut rätt enkelt. Kanten runt på asken är torrembossad, tillklippt och har fått crackle accents på sig. Materialet finns att köpa på Pyssellyckan, så klart!

torsdag 29 oktober 2009

En ask med lite vishet i...

Det finns något så kul som "dragspel" att göra(altra)! Dragspelen kan man väl i nuläget inte göra själv, för de är längre än 12 tumspapperna. Nå, man kan ju köpa dem färdiga:-)

Jag jobbar ju till vardags med NLP, så jag har gjort som ett minialbum med några av grundtankarna inom NLP.


Dessa foton är ju katastrofalt dåliga, men det är mest för att ni ska få se dragspelet. Jag återkommer imorrn med bättre foton på detaljerna och varje uppslag för sig...

onsdag 28 oktober 2009

Ur led är tiden...

Jag fattar inte hur fort dagarna hastar iväg - vad håller jag då på med som är så grymt upptagen? Vet inte? Läste nåt intressant på en blogg som handlade om tid, ni kan läsa om det här! Inget nytt, men man kan ju påminna sig ibland..

I fredags fick vi iaf besök av ett par vänner som var kvar hela helgen. Vi hade kommit överens om innan att det var myshelg som gällde - jätteskönt! Jag har gått omkring i mysbyxorna nästan hela helgen! I lördags besökte vi second hand, Pyssellyckan, utrustad.se och sen for vi ut och grillade lunchen. Väl hemma så myste vi bara resten av kvällen, min svägerska kom förbi och förgyllde tillvaron oxå.

I söndags var jag mötesledare för Gudstjänsten, så jag steg upp tidigt. Kalle var hemma och predikade - jättebra! Över huvud taget blev Gudstjänsten så där jättebra av bara nåd, jag tar då ingen ära för det.

Måndag-tisdag har jag tagit det lugnt. I måndags kväll övade Creo återigen julsånger, och det går bra! Vi ska sjunga på lördag kväll, så det blev några ojuliga låtar oxå. Igår kände jag en radikal förändring i min "förkyldighet", bihålorna plågade mig inte så mycket! Igår satt jag även en stund i scrapphörnan och pysslade ihop ett kort.

Idag har jag varit på Åbackens och fått en genomgång av alla maskinerna, jag ska nog köra på autogiro, tror jag. Jag har superdåliga värden, så nåt måste ju göras! Och så har ägaren krossat mina illusioner om att man måste va frisk för att gå dit:-P

Imorrn ska Pyssellyckan (jag och Anna) hålla i en höstlovsaktivitet på Aktiviteten - om nån Storumanbo har möjlighet att komma och hjälpa till med att mäta och skära så vore det superbra att få hjälp!

söndag 25 oktober 2009

25% rabatt på Pyssellyckan!

Passa på och gå in på Pyssellyckan för just nu pågår en stor rea där, 25% på hela sortimentet om man betalar med kort, 20% om man betalar på annat sätt. Inte dumt alls att passa på och skaffa material inför ex. årets julkorts tillverkningen. Klicka på bilden så kommer ni direkt till webbshopen!




Lite vintrigt och juligt!

Denna gång har jag en ge-bort-påse och ett vintrigt kort i beredskap. Ge-bort-påsen är gjord med dubbelsidigt papper från Basic Greys "Eskimo kisses"papper "Snow globe", en kantstans och så dies, motivstämpel och organzaband. Riktigt enkel att göra!

Nästa grej jag suttit och pysslat med är ett vintrigt kort.

Stämplarna är från Magnolia, och det jag gjort är att stämpla direkt på mönstrat papper. Så huset är stämplat på "Eskimo kisses - woodland" från Basic Grey och vinterskogen & snön framför huset är stämplad på "Wassail - Snow dust" från Basic Grey. Himlen är gjord med distressdynan Faded jeans, stjärnorna har embossats först av allt. Och så stickles "Frosted lace" på träden och på snön framför huset. Huset är stämplad dels på woodlandpapperet, samt på ett vanligt akvarellpapper, därefter har jag klippt ut fönster, tak, dörr mm och satt fast på woodlandhuset. Jag har färglagt med tombows på akvarellpapperet.

Materialet kommer givetvis från Pyssellyckan!

Kram,

Emilie

torsdag 22 oktober 2009

Kaffekris

Det finns en underbart rolig sida som heter arga lappen - gå dit om du vill få dig ett leende eller ett skratt nån gång! Det är inte alla som vänder andra kinden till, om man så säger.. Den här t.ex. var lite kul *hehe*
Mjaha. Annars så är jag hemma idag igen, är förkyld. Borde ha varit hemma i tisdags, men då skulle vi ha besök på jobbet, så då spred jag mina kroppsvätskor vida omkring datorn. Idag har förkylningen fasen av basröst med inslag av målbrottsutsvävningar * skratt *

Ha en bra dag!!

tisdag 20 oktober 2009

Sen sist..

I helgen så var jag med Pyssellyckan till Övik på High Coast Scrap. Som vanligt så har det blivit alldeles för lite pyssel och mer prat, men det är ju så trevligt! Och vi kom hem i någorlunda tid oxå, det tackar jag för!

Igår kväll så hade Creo sin första julövning - kuligt värre! Och det verkar nu som att vi kommer att ha gemensam julkonsert med Storuman Gospel, och det tror jag blir kalasbra!

Annars så lade jag mig i tid igår, faktiskt, men kände hur halsen bara sårade igen och värkte som bara den. Och det var inte bättre i morse heller, och inte nu heller. Typiskt! Men jag har då som mål att va frisk till helgen då vi får främmen:-)

EDIT:
Förresten så blev det lite rolig shopping - både från webshopp och affärer på plats i Övik. Att jag köpt så många stämplar??? Ovanligt:-P


EDIT 2: Har ju hittat 2 pearl maker och en marthastans när jag packade upp scrappgrejerna. Finns kanske nåt mer jag glömt?

Gallerival World cardmaking day...

För ett tag sen var det world cardmaking day, vilket gick mig helt förbi, för jag var upptagen den dan med nåt. Men se vad Scrappiz har gjort... och jag kallar mig Wildärtan, som en del vet:-)

lördag 17 oktober 2009

Distressade namnskyltar

Till förra pysselträffen vi var på så knåpade jag ihop ett par enkla namnskyltar. Jag har embossat fjärilar, skrynklat papperet och så distressat med olika färger på det skrynklade. Och så använt strykjärnet på det.. å chalk. Å så till slut dekorerat. Ja, det var väl fullt begripligt för vem som helst;-) Jag kan ge ingående beskrivning nån annan dag, just nu är jag egentligen mitt i scrapparpackningen inför helgen...

So long!


torsdag 15 oktober 2009

Scrapphelg och KAOS igen!

Jag packar scrappsaker för fullt nu, ska följa Anna till Övik på High Coast Scrap! Har sett fram emot detta väldigt länge så det är både skönt och vemodigt att helgen är här. Är inte det bästa att längta efter nåt? Det går ju så fort över när man väl är inne i det man längtat efter...

Hur som helst så vill jag visa upp en underbar KAOS som jag fått av min vän Pippin! Hon är en makalös kortmakare som är en hejare på maskning, t.ex.

Hon skriver så här:
Hej Emilie!
Jag skickar dig denna KAOS-award eftersom jag verkligen tycker om det du gör. Fantastiskt vackra kort, LO, askar och annat. Ditt arbete är så inspirerande och jag gillar verkligen din blogg.
Ha det bra. Kram,

Pippin.

Gosh - jag blev jätteglad av att läsa de fina raderna! Jag har ju nämligen massor att lära av denna mångpyssliga dam, snart föreslår jag nog att vi ska scrappa tillsammans nån dag!

Nä, timmen är sen och jag är inte alls klar... så tjingeling för nu! Jag tror dock att det kan komma nåt inlägg under helgens gång:-)

onsdag 14 oktober 2009

Ett värmande flyttkort!

Ja, som en del kanske sett i Pyssellyckans blogg så har jag gjort ett kort med Gypsyserien från Bo Bunny. Anna på Pyssellyckan håller nog på att känna mig rätt bra vid detta laget eftersom det känns som en riktig fullträff att få jobba med den serien! Fast hon gav mig då oxå en utmaing - att använda mig av stickers! Måste ju säga att det är väldigt lättarbetat att jobba med stickers, det går snabbt att få något färdigt eftersom en stickers endast behöver chalkas (om man frågar mig) och sen är det klart! Kortet blev ju tematiskt eftersom temat för de stickers jag fick var att "ett hem är där hjärtat är". Därför tänkte jag att det kan passa bra när någon flyttar eller flyttat.

Materiallistan finns i Pyssellyckans blogg!

tisdag 13 oktober 2009

KAOSigt!

Förresten så fick jag ju en KAOS i lördags av söta annkan, men det har inte gått så bra att fota den. Så bilden lånade jag i hennes blogg;-) Nomineringen lägger jag in ikväll när jag kommer hem!
EDIT: Annkan har formulerat såg så här:
En KAOS-award vill jag ge till dig för din förmåga att inspirera mig och andra. Du är verkligen en kreativ person, som förtjänar denna. Tack för all inspiration som du bjuder på - både i din blogg och "live"! Kram från Annkan.

Ja vad säger man - jag blev då och är fortfarande tokglad över KAOSen, det är roligt att höra när man inspirerat någon!

Jag skulle kunna ge vidare till massor av tokinspirerande scrappande kvinnor och män, jag måste bara fundera ut till vilka. För jag har ju tyvärr begränsat med tid... Men om jag får göra det under min livstid, så... :-P

Sneak peak

Mycket mer än det här finns idag att beskåda i Pyssellyckans blogg! Men, vill du inte titta just idag så kommer det ut här imorrn:-)
Ha en underbar kall vinterdag!!!

söndag 11 oktober 2009

Kort av spillpapper

Kan ju lägga in 2 inlägg idag när jag varit så slö några da'r - det kompenserar väl lite??? För länge sen, slutet av augusti, tror jag, så var det en Crop på Scraplyckan och då var en av utmaningarna att göra enigt en skiss. Jag fick tanken att använda lite spillpapper - finns ju gott om sånt här hemma! Så mönsterpapperet är "Eva" från Basic grey.. Blommorna är från Prima och bladen från en sidenblomma som jag styckat i bitar:-) Fina halvpärlor från Kaiser och bandet är making memories weddingserie. Det jag hittills räknat upp hittar man på Pyssellyckan. Stämpeln är från See D's, och den har jag köpt på Tradera.

Woopsie daises!

Åh - nu har det gått många da'r igen se förra bloggningen *skämmes Emilie*

Vet inte om det hänt så tokmycket? Det största, eller iaf roligaste är att jag fått ett fantastiskt DT-paket från Pyssellyckan. Jag tror att Anna håller på att känna mig lite när hon väljer, för Gypsy från Bo Bunny vill jag ju verkligen ha! I'm in love...

I torsdags fick jag både smörgåstårta och söttårta med persikor till lunch eftersom jag lyckades tajma in en födelsedag så bra! Livet är verkligen GOTT ibland! Och så var det missionråd på kvällen, vilket jag hade glömt, så jag hade inte läst det jag skulle... men jag hann va på Pyssellyckan ett par timmar innan missionsrådet iaf, ingen idé att åka hem när man har middag på jobbet och så engagemang på kyrkan efter det. Var kul att träffa pysslarna som kom på torsdagsträffen!!

I fredags åkte vi till Lycksele så vi åt middag med brorsan och köpte med oss tårta som vi uppvaktade pappa med. När han egenligen fyllde år var det så "sjukt" hemma hos dem, så vi valde att försöka hålla oss friska oh inte ta emot några bassilusker då.

Igår var jag till Sorsele till goa Nette och fick även träffa A! Jag och Nette var även på konsert på kvällen med Robert Wells och Sofia Kellgren - så bra!! Speciellt Wells, jag gillar honom skarpt. Snacka om att behärska sitt piano/flygel med att spela klassiskt, jazz, rock mm! (Bilden lånad från Wells hemsida).

Ja, idag verkar det bli lugnt. Vi väntar hit föräldrarna vid 3-tiden - trevligt! Och så ska vi bort ikväll.

onsdag 7 oktober 2009

Vintermorgon - ny upplevelse för Dixie!

Åh - jag grämer mig över att jag inte tänkte på kameran direkt då jag släppte ut hundarna imorse, för Dixies min var ganska rolig. För det första - vad är det här? Vitt överallt? Hon gick försiktigt nerför trappan och skulle skutta ut i snön. Men hon hade nog tänkt att den skulle bära henne, för hon såg så förvånad ut över dykningen hon gjorde när huvudet försvann lite under snön! DÅ gick jag efter kameran. Dixie var väldigt avvaktande och höll sig vid bron hela tiden, medan hon tittade på Tiger som forsade fram och tillbaka genom snön och rullade sig.. Eftersom hon inte kom sig för att kissa så behövde hon gå ut lite senare oxå, och då lockade jag på henne tills hon kom ner, slängde ett par lösa snöbollar på henne så hon skulle känna att det ju bara var nåt mjukt. Och helt plötsligt var allt ok - hon forsade oxå fram och tillbaka genom snön, hoppade och verkade njuta! Hon gick även med på att vara i hundgår'n en stund, men det brukar ju aldrig va nåt problem, förstås...

Ooops - sent ska syndaren vakna:-s

Kära nån - bloggpartyt slutade ju i söndags, så det är hög tid att kungöra vinnaren i min tävling! Jag hade ju som utmaning att man skulle skapa en BoM, alltså något om sig själv, och ha med ett visdomsord, en sångtext, bibelord eller liknande som beskriver något om "mig". Jag har lottat fram en vinnare, så förstapriset går till:

Kristina med hennes bidrag: There is a light that never goes out - spana in det!! Otroligt vackert och välgjort!

Och så kan jag väl itne låta bli att dra en extravinnare som får något litet, vilket blev Veronika! Hennes layout heter "Mitt barn, du är buren".

Grattis till er båda - och tack till alla 7 som ville göra min utmaning!!

måndag 5 oktober 2009

Ask med Bazzill Glaze

Pyssellyckan har fått in ett absolut fantastiskt cardstock som kallas Glaze, det kan man förstå när man ser papperet! Jag provade att göra en ask med Ultimate Pro, vilket gick hur bra som helst. Fast… jag chalkade de vikta/bigade kanterna med svart chalk eftersom glazen kan spricka lite. Chalk är bra!



För materiallista, gå in på Pyssellyckans blogg!

Har ni sett att Pyssellyckan har 15% på hela beställningen?? Det finns så många sagolika nyheter i webshoppen att jag nästan får hurven - hur ska jag klara denna månads budget?? ;-)

söndag 4 oktober 2009

Dags för bloggparty!!

Detta inlägg kommer att vara överst på bloggen fram till 4 oktober!

Vi som står med i nedanstående bloggar har anmält oss till bloggparty inne på Allt om scrapp, göra den utmaning som står hos vardera bloggare och så på så sätt va med i en slags utmaningstävling. Jättekul - det här är mitt första bloggparty! Tack och lov så har vi en dryg månad på oss, för vi är kring 30 st som är med... :-D

Bloggar som är med i partyt:
http://scrapsofmalwa.blogspot.com (malwa - materialbingo)
http://www.minpyssligasida.blogspot.com/ (Nicola - får/får inte)
http://alienbling.blogspot.com/ (Alien Bling)
http://ogonblicken.blogspot.com/ (Tette - skiss- och materialutmaning för kort)
http://cillasinsida.blogg.se/?c=1207258050 (CillaT - troligen monokromatisk utmaning)
http://mahlin78.blogspot.com/ (Mahlin78 - skiss)
http://www.lillblommanskapar.blogspot.com/ (LillBlomman - BOM-skiss med tema)
http://essmos.blogspot.com/ (Essmo - troligen lift)
http://scrapgatan16.blogspot.com/ (Carola)
http://avigaellen.blogg.se/ (aviga ellen - utmaning med enbart eget material)
http://liloscrap.blogspot.com/ (Lilo - någon form av tekniktumaning)
http://tesasscrap.blogspot.com/ (TesaB - troligen annonsutmaning med twist)
http://elsamajarun.blogg.se/ (elsamaja58 - teknikutmaning)
http://isabellspyssel.blogspot.com/ (Lunfixa - alterutmaning)
http://www.cathspyssel.blogspot.com/ (Cath. - färgutmaning)
http://kathis.blogg.se/ (Cattis - skiss)
http://bitte71.blogspot.com/ (bitte71 - lift med twist)
http://www.alexandras-scrap.blogspot.com/ (alexandra-lindgren - liftutmaning)
http://www.wilderth.blogspot.com/ (wildärtan - BoM med tema)
http://hmyran.blogspot.com/ (Puman78 - reklamutmaning)
http://stokk-eyovine.blogspot.com/ (eyovine - färgutmaning)
http://ninnisscraping.blogspot.com/ (fruninaa - materialutmaning för LO)
http://detaljerna.blogspot.com/ (annblo - någon form av teknikutmaning)
http://www.skapatavanki.blogspot.com/ (Anki - scrappa stort)
http://sofia85sblogg.blogspot.com (sofia85 - skiss med extra krav)
http://karrosskrapbookinghorna.blogspot.com/ (khaggbom - kortutmaning med annorlunda utseende)
http://www.mittkreativakaos.blogspot.com/ (pysselpetra - teknikutmaning)
http://kristinasrum.blogspot.com/ (*kristina* - lift med krav)
http://lejonberg.blogspot.com/ (Lejonberg - skiss med tema)
http://leamon.blogg.se/ (leamon72 - skiss)
http://ciascrap.blogspot.com/ (cia31 - inspireras av en tavla)
http://miasun.blogg.se/ (Maria S - lift)

Min utmaning till er är att scrappa en BoM (om er själva alltså) och ha med ett ordspråk, sångstrof, bibelord - något i text som beskriver dig och hur du lever idag! Du får gärna ha med annan journaling oxå som förklarar varför du valt den kända/okända texten du valt.

Det du kan vinna hos mig är nedanstående ark i A4-format med omonterade stämplar.

Hemma igen och utpumpad - men glad!

I helgen har jag och maken varit på församlingsläger i Arjeplog på Hotell Lyktan. Det är fjärde året jag är med och som vanligt så har det varit fantastiskt trevligt och underbart! De samtal som vi har med varann där jag märker att jag inte är ensam om att vilja ha lite utveckling i församlingen, de möten som har varit på kvällarna till vår uppbyggelse - så skönt! Det blev ju varken Lappis eller Hillsong för oss i år, så det här behövdes!

Vi hade med oss Dixie oxå, så därför åkte vi med egen bil. Hon har skött sig så otroligt bra! På dagarna har hon hellre varit i bilen än hotellrummet, så hon har fått täta besök och promenader. På nätterna har hon varit med oss på hotellrummet och legat alldeles tyst (jag har då inte hört henne) i sin bur och sovit.

Fotot är lånat från Hotell Lyktan.

torsdag 1 oktober 2009

Min vackra syster på bloggparty!

Är så nöjd att jag gjort en sparsmakad LO med dessutom endast 3 färger - svart, vit och grön. Syrran älskar grönt, så det kändes passande att ha det som accentfärg. Denna LO ingår i bloggpartyt och är en utmaning som Eyovine bjuder på - att ha svart och vit som bas och lägga till EN accentfärg.
Jag har använt ett par saker som inte är så jättetrendigt längre, men jag gillar dem skarpt ändå... Jag har tagit fram ett grönt journalingblock från making memories och en grön filtbård som jag klippt i så att jag fått löven där jag vill ha dem (finns på Pyssellyckan). Och så lade jag lite svart filtbård över med svarta blommor, och dem har jag oxå klippt så att jag fått till dem där de ska va. Och så ett par större svarta snygga filtblommor från Prima. Jag har lagt några svart blingisar ovanpå det svarta. Orden har jag skrivit ut, jag började med att texta men tyckte inte det blev så snyggt... och har man en skrivare ska man väl nyttja den? De snygga gröna filtthickerserna har jag fått av syrran, faktiskt.