lördag 28 februari 2009

Ett grönt maskat DTP:at kort:-)

Så, då lägger jag ut hela kortet här med. Kortet gjordes förra helgen till cyber cropen på Scrappiz.

Vad jag har gjort är alltså att stansa ut från en Qk border, lägga den på kortet och så chalka runt det. Sen chalkade jag resten av kortet med eftersom jag gillar grönfärgen så mycket (olive). Jag har sätmplat med Primas "Build a swirl", stansat med spellbinders dies och färglagt stämpelmotivet med tombows. Texten är endast chalkad upptill och nedtill för att den inte skulle "försvinna in i kortet".

Recipe:
Qk border: "Contemporary"
Fluid chalk: "olive"
Dies: "Spellbinders"
Clear stamps: "Build a swirl" by Prima
Rubber stamp: "The nasturtium fairy" by Inca stamps
Coluring with tombow pens

fredag 27 februari 2009

En sneak peak...

Här är en liten förtitt på kortet som nu ligger i Pyssellyckans blogg.

torsdag 26 februari 2009

Ett ljus är tänt...

Vi har tänt ett ljus ikväll och tänker och ber för en familj som mist sin dotter. Så fruktansvärt och ofattbart.



Fotot är lånat.

onsdag 25 februari 2009

Utmanad igen

Anette gav mig en liten utmaning som består av att skriva fem saker som jag är beroende av:
  • internet
  • scrapbooking och kortmakeri
  • sjunga och spela
  • matlagning är jättekul!
  • Gud
Ska se om jag kommer på några stackare att utmana vidare;-)

tisdag 24 februari 2009

Start spreading the news!

TO ALL MY DEAREST FRIENDS, I'M SO GLAD I FOUND OUT ABOUT THIS!The correct way to weigh yourself:
I can't believe I was doing it wrong all these years.

*LOL*

måndag 23 februari 2009

Blog candy. Igen:-)

Titta vilka fantastiskt vackra biljetter som Miss CutiePie delar ut! Chalkade och klara att använda...

Cyber crop på Scrappiz

Jag åstadkom endast 2 bidrag till helgens cyber crop, jag var faktiskt så döslut på igår så att jag inte orkade skapa nåt mer. Jag gjorde bara färdigt ett kort som jag påbörjade i fredags kväll, och så städade jag på scrapparbordet - så nu har jag full koll på vad som finns där! Tjohoo! Men inte på allt som är runt omkring... :-s

Till denna utmaning skulle man ha färgerna ljusgrön, rosa och gult - vårfräscha färger! Men man behövde inte göra ett vårkort.. Men stämpeln antyder lite vårkänsla, tycker jag. Fågelungar är ju lite söta.
Enkelt kort där jag först stansat ut ett hål i nedre högra hörnet, därefter stämplat motivet där. Bkommorna är sammansättningar av färdiga blommor och utstansade och de är bearbetade med chalk och glimrande pennor. Runt "hålet" har jag målat med en grön penna för att rama in stämpelmotivet.

söndag 22 februari 2009

Jag är bra! /I'm good!


Som jag nämnde igår så gjorde jag en LO under Pyssellyckans scrapparlördag, och här är den.
Den var verkligen jättekul och tog rekordlänge att göra! :-) Nåväl, det mönstrade papperet tror jag är från MM:s Falalaserie. Det är alltså grönt med vita prickar och har en vinröd kant runt om. Men jag har messat till den med att maska med hjälp av Qk border "flourish", och jag har använt mig av chalk "maroon". Jag har nya härliga stämplar från Build a swirl från Prima. Till själva rubriken tog jag thickers i turkost. Men det var ju inte riktigt rätt färg, så jag chalkade dem med en ny maroonchalk och snabbt på med embosspulver. Det blev riktigt blingigt! LOen är riktigt färgstark, men... jag gillar ju sånt! Och jag kommer att maska fler gånger! :-D

Pyssellyckan har den snygga bordern från Qk, build a swirlstämplarna (vill ha fler!), Falalapapper, chalk och embosspulver. Det jag hade själv är blommorna.

Blog candy!!!

Denna gång är det Lim som bjuder på fantastiskt scrappargodis - se nedan! Men du måste ha en blogg för att kunna va med...

Check this out - Lim has a blog candy for those who got a blog!

lördag 21 februari 2009

Scrapparlördag på Pyssellyckan!

Yeay, vilken dag! Pyssellyckan anordnade en scrappardag där vi har suttit och scrappat hos vår granne Filadelfia och så gått över till Pyssellyckan och shoppat (tar ungefär en minut att förflytta sig...). Jag tror de flesta var nöjda och ville göra om konceptet med att hyra den lokalen. Riktigt smidigt! Och jag har verkligen shopat loss, vilket jag inte gjort på lääänge! Förutom ett par nestabilities, kanske;-) Men jag har t.ex. köpt SÅ fina clear stamps som jag tittat på sen Anna öppnade butiken! Antalsmässigt så är jag själv inte så imponerad av min produktion, jag har gjort 1 LO (tog ungefär 6 timmar att få den färdig:-s) och ett kort som jag gjort enligt CC:n på Scrappiz. Jag har ju inte deltagit i tävlingarna på Pyssellyckan idag, så det var lika bra att göra nåt till CC:n. Jag fotar mina alster imorrn - nu är det kolmörkt och jag är superdupertrött efter en hård dags slit;-)

torsdag 19 februari 2009

Cyber crop

Nu har CC:n startat inne på Scrappiz!!!
Massor med roliga tävlingar med fina priser!
Skynda, skynda!

Blog candy på g!

Deleelsia har en grym blog candy på gång - du har till den 28/2 på dig!Blog candy at Deleelsia's blog - she ships worldwide...

onsdag 18 februari 2009

Kärlek till min syster

Jag har gjort en layout som handlar om min syster, men hon är inte i livet och det ni ser på fotona är själva gravstenen. Men scrapbooking är ju ett sånt utmärkt sätt att bearbeta olika saker, bl.a. sorg, och jag har faktiskt inte kommit mig för att scrappa om henne förrän nu.

Papperen är de underbara Bittersweet från Basic grey och jag har scrapliftat en kvinna, men nu hittar jag inte åt henne så att jag kan ge henne credit:-( Iaf så var hon utländsk och jag hittade hennes LO på Basic greys galleri. Jag hade tänkt sy ihop de olika papperen och jag började med att sy ihop ett par av dem. Men jag hade ju tejpat ihop dem först och jag höll på att bli gråhårig av allt tejpklister som fastnade i symaskinsnålen och så blev det inga fina stygn. Så jag lade av med det. För övrigt är det ett band från Websters page, vingar i grungeboard som jag har målat med akrylfärg och sen lackat med krakeleringslack. Stämpeln i övre högra hörnet är färglagd med tombows. Jag har lagt en massa pärlor i blommornas mitt. Det mesta går att köpa hos Anna på Pyssellyckan!

måndag 16 februari 2009

Bröllopsyra på Pyssellyckan!

Jag citerar Annas text:

"Efter 15 år tillsammans sa vi i lördags ja till varandra i kyrkan så nu heter jag Sahlman i efternamn. Dagen kunde inte varit mer perfekt. Vi delade den tillsammans med våra närmaste och överraskades med en fantastisk fest efter bröllopet.

Bröllopet måste vi givetvis fira här på Pyssellyckan också så fram till och med fredag den 20 februari får ni 15% rabatt på er beställning i webbutiken (dock ej på frakten). Rabatten dras i efterhand."


Familjen Wilderth Hägglund önskar naturligtvis de nygifta all lycka på sin fortsatta gemensamma vandring!

söndag 15 februari 2009

Vilken dag!

Idag har det varit en sån där fantastiskt trevlig dag. Jag var mötesledare på Gudstjänsten och det gick väl någorlunda. Predikan var suveränt bra och jag och maken har fått en hel del att tänka på. Efter gudstjänsten blev vi bjudna på fika till ett underbart par där jag satt och pratade i sammanlagt 4 timmar. Jonas var nämligen hos tandläkaren sväng och lagade tänder. På en söndag! Men de ligger lite efter i folktandvården i Storuman, så de jobbade helg denna helg. Nåväl, efter det stoppet så åkte vi raka spåret (ok, 2 omvägar gjordes) till vår kompis som bjöd på fantastiskt god och stark middag. Jag åkte hem tidigt, för jag är så ruskigt trött! Jag har fått en del att tänka på, och det borde ju omsättas i handling, förstås...

Inte en enda scrapparminut har det blivit i helgen, jag har inte haft ro att sätta mig ner. Känns knepigt, det börjar va långt mellan gångerna nu:-( Men det funkar att embossa med mina nya dies iaf!

Sov gott!

Utlottning av alfabete!!

Ja,det är inte varje dag man har chansen att vinna ett alfabete, så skynda in till Karin så får ni se hur ni ska gå tillväga!

lördag 14 februari 2009

Blog candy 2!!!

Denna gång är det Stampavie, som bland annat gör Sarah Kaystämplarna som har en finfin blog candy! Spring dit och titta!

Blog candy hos House of inspiration!!!

Och vilket godis House of inspiration delar ut - kolla bara! Skynda dig in där, erbjudandet gäller tills imorrn.. Men jag vill ju ha det, förstås..

Väntar post!

Jag har köpt nåt jag verkligen velat ha sedan jag först såg det, men så har jag tyckt den varit så dyr. Och så har jag beställt andra grejer emellan som jag inte velat ha lika mycket! Helkorkat. Så nu satsar jag på den jag absolut vill ha...

Och här är meddelandet jag fått från den jag beställt ifrån:
Dear wildartan,

I have shipped the following item to you. You should be receiving it shortly.


YEAY!!!

EDIT: Alla hjärtans dag! / Valentines day

Jag har ju påtat ihop ett kort dagen till ära, men nu är jag liiite osäker på vem som ska få det;-) Nej, ingen behöver vara orolig för att jag har någon annan än Jonas - han är the only one! Men jag vet ju att någon gifter sig idag... Ja, det där löser sig!

Detta kort finns även på Pyssellyckans blogg.


Jag har använt mig av mönstrat papper från Prima marketing, stämplat med swirlstämplar, satt en blomma på 3d-kuddar. Sen har jag stansat ut det runda med vågiga kanter (med nestabilities), även det stämpelmotiv som jag färglagt med tombowpennor. Som text skrev jag “Håll mitt hjärta, håll min själ..”. Papperskanterna är skrapade och chalkade. Swirlstämpeln har jag fyllt i med en glitterpenna för att få önskvärd effekt:-) Jag har lagt 3d-lack på några ställen på stämpelmotivet så att det blänker lite. Vingarna på tjejen har krakeleringslack på sig.
På första insidan ser man att jag klippt ut ett papper, så att det i urklippet bildar ett hjärta! Det är en ren olyckshändelse, men jag gillade ju det givetvis!

fredag 13 februari 2009

Begravning idag

Begravningen och minnesstunden för Lennart var det finaste jag varit på i begravningsväg, faktiskt. Jag har varit på några stycken, det blir lätt så när man är med i en församling... Familjen ville att den skulle vara "ljus" så det var många roliga historier om Lennart och så mycket tal om hur god och bra han var - som sig bör! Det är oxå definitivt den begravning jag varit på där det varit otroligt många besökare, nästan hela Lycksele kyrka var fylld. Så då blir det lite nervigt att defilera, men det gick bra. Och vi välte inte roshögen på kistan heller - skönt!

Åh, jag fick nyss veta nåt så roligt om nån, men det är en hemlis:-D Ni får veta snart..

torsdag 12 februari 2009

Scrapträff 21/2

Lördag den 21:a februari mellan kl.10.00 - 23.00 är det scrapträff i Storuman. Under dagen kommer Emilie dema färgläggning med Tombow pennor och så hålls det tävlingar. Priset är 75 kr. Vi tillhandahåller fika och frukt och lagar sedan gemensam middag. Pyssellyckan håller öppet med jämna mellanrum så tillfälle finns att handla mellan varven.

Anmälan görs till info@pyssellyckan.se eller till tfn: 070-243 88 33


Kom igen nu boys and girls och va med!! Jag tror det blir riktigt, riktigt trevligt:-)

451:a inlägget..

Ja, hör ni - vad tiden går och inläggen med den;-) Jag har väl hållit på i snart ett år, så det är mer än ett inlägg/dag i snitt. Och så vet vi ju att vissa dagar så bloggar jag inte alls:-s

Det händer inte så mycket. Eller jo, jag och 2 till har haft en jätteintressant diskussion ikväll på cellen (bönegrupp), men vi spretade åt så många olika håll så det är svårt att återge nåt över huvud taget. Och så har vi ju lagt sekretess på det oxå:-)

Jag är lite irri på mig själv. Jag hade gjort ett kort till Pyssellyckans blogg, och så när jag ska kolla vad papperet heter så finns det inte längre där! Tänk om jag hade varit så klok att jag kollat det lite tidigare:-s Kortet visar jag inte nu, nån ska ju få det på lördag....:-)

Jag borde stryka lite, jag ska på begravning imorrn. Men jag är ju så förtvivlat trött, så jag går nog bara isäng..
God natt!

tisdag 10 februari 2009

Surt!

Jag har köpt mig Spellbinders-dies som är sååå snygga. Grejen med dem är att man kan embossa dem oxå och få en extra snygg kant jämfört med många andra dies på marknaden. Nåväl, jag har besätllt den speciella matta som man måste ha för embossingen och den kom idag!!! Men... jag har inte 2 B-plattor till cuttlebugen. Status quo!!:-s Men det är ju beställt nu och jag hoppas att det går snabbt att få dem!

Annars så har det gått riktigt bra på jobbet idag, jag har skrivit på behandlingsplaner och funderat vad som kan va bra för ett par av eleverna. Vi har haft studiebesök oxå och den killen med följeslag fick ju verkligen se Stensele/Storuman från sin mest fördelaktiga sida; -7 och strålande sol och mycket snö. Fantastiskt! Vi borde ha varit utomhus idag...

Nu ska jag försöka göra ett kort... Tjing!

måndag 9 februari 2009

Foton i mappar

Jaaaa, så har även jag blivit utmanad av ett par vänner. Först var Kicki som utmanade mig att plocka fram fjärde bilden ur fjärde mappen. Då blir det denna bild...Strax efter gav Rebecca mig utmaningen att plocka fram den 6:e bilden i den 6:e mappen. Sååå..... då blir det ju detta:
Min andra LO....

Annars så är livet rätt så bra. Förutom att jag får kämpa ensam med all snö eftersom Jonas har förlyft sig och har ont i ryggen! Men... jag får ju träna mer än han, å andra sidan *hehe*

Nu har Tiger buffat på mig länge, så det är bara till att klä på sig igen och ta en sparktur med honom!
Sov gott allihop!

Sanningarna om mig... /The truths about me

Jaha - jag har blivit utmanad av både Marie/bat3 och av Erika till att avslöja 7 sanningar om mig. Det fina är ju att jag får välja dem själv *hehe*
Here we go!
  1. Jag älskar scrapbooking *"nähäää" säger mina bloggläsare nu, "det trodde vi aldrig..." ;-)
  2. Jag ogillar å det starkaste att damsuga - finns inget tråkigare att göra i hemmet! Våttorka går ganska bra, om jag slipper dammsuga först....
  3. Jag har planerat min 40-årskris redan - då kommer jag mest troligt att ta MC-kortet. Sen bär det av... *Paris in spring time...*
  4. Jag gör som Marie - skjuter upp det som är jobbigt för att sedan helt enkelt glömma bort det. Fast jag försöker jobba på det...
  5. Jag har bott i Bolivia! I en termin:-)
  6. Jag älskar att sjunga och spela piano! Så det är så underbart att jag har fått låna ett elpiano i väntan på sommaren då jag kan ta hem mitt stoooora tunga gamla piano... *Jonas vill vägra det, men det får han inte*
  7. Jag ska förhoppningsvis få gå en kurs i KBT i år - jag fick reda på det nu på morgonen! Jättekul!!!
I have been Challenge by Marie/bat3 and Erika to reveal seven personal things about me. Here we go!
  1. I looove scrapbooking! *"Noooooo - you don't say", my blog readers now say ;-)
  2. I strongly dislike to use the vacuum cleaner - that's the most boring thing to do at home.
  3. I have already planned my crise for my 40th birthday - I want to take the driving license for MC! Then we go.... *Paris in spring time...*
  4. I do as Marie - I don't do the things that's a bit strenuous (?) right the way - I put the problems off and then I forget them.
  5. I have been living in Bolivia! For 1 fall term:-)
  6. I love to sing and play the piano.
  7. I will probably go a course in KBT (CBT?) this year - feels so fun and great!
Så jag utmanar följande personer:
So I challenge following persons:

  1. Rebecca
  2. Anette
  3. Ann
  4. Els
  5. Kicki
  6. Monica
  7. Anna
  8. Rhode

lördag 7 februari 2009

Visning av tombows

Tänkte visa ett par olika sätt att använda tombows på, jag kallar tulpanerna helt enkelt 1-5, där 1 är längst till vänster.
1. Jag har helmålat tulpanen i röd nr 845 (carmine) och i grön nr 173 (willow green) och så i beige nr 992 (sand).

2. Här visar jag hur jag lagt färg på skuggningarna i tulpanstämpeln, det är fortfarande samma färger som ovan.

3. Här har jag lagt färgen på samma sätt som på nr 2 och lagt vatten på vanlig pensel och drar försiktigt. Om jag börjar med det röda ut mot det ofärgade så kommer tulpanen att bli mer helröd, men med små skiftningar. Här har jag varit försiktig och målat lite runt det röda, typ. Tulpanen blir lite rosa:-)

4. Här visar jag hur det blir om jag vill ha en ganska gul tulpan med röda inslag. Jag använder samma röda penna som ovan, men har även med gul nr 055 (Process yellow). På bladen har jag samma willow green som förut, men har även där lagt på lite gult samt ännu en grön, nr 296 (green, helt enkelt). 296 har jag lagt mest på de djupa skuggningarna nederst på bladen, och det gula lite ovanför.

5. Här har jag lagt färgen på samma sätt som på nr 4 och sen lagt på vatten. På blomman har jag mest varit på det gula, och sen försiktigt dragit ut det röda lite. Blandar man på en gång blir blomman helt orange. Samma teknik på det gröna, men det gula har jag försökt sprida ut med det gröna så att det inte ska uppfattas så väldigt gult i bladen.

Pyssellyckan har tagit hem alla 96 färgerna av tombows - det är enkelt och det är roligt att använda dem! Man kan även använda dem med samma teknik som promarkerpennorna. Dock är jag inte så bra på det, men ibland lägger jag på lite extra färg, utan vatten, i en kant av stämpelmotivet eller i en skuggning. Jag använder akvarellpapper, då är det plättlätt att färglägga, jämfört med om man använder t.ex. fotopapper!

Vilken av tulpanerna gillar ni bäst? 1, 3 eller 5?

Lycka till!! :-)

fredag 6 februari 2009

KIF forumutmaning

Så var det dags för veckans forumutmaning på Kort i fokus - rota i gubbens (eller din egen) verktygslåda. Vad väntar du på??

Här har jag använt mörkblått papper från Tinkering Ink och vanligt rutat papper underst. Jag har klippt lös ett ficklock från pappas gamla snickarbyxor. Har använt en insexnyckel som "hattnål" och en bricka från makens verktygslåda, och jag chalkade dem litegrann. Dock inget som kommer att bestå för evigt, direkt. Och så tog jag en bit av öronproppspåsen från min egen "bra-att-ha-kasse". Under ficklocket ligger en Whiff of joy-kille och vilar sig, han har snickarbyxorna på.. men det får ni tänka er till Blommorna är chalkade så att de ser lite extra smutsiga ut. Det här kortet får ju gå till en handy man! Eller kvinna..



Now it's time for the forum challenge at Cards in focus - search through your hubbie's tool box. What are you waiting for??

torsdag 5 februari 2009

Walking in a winter wonderland

I morse fick jag en smärre chock när jag släppte ut vofsen och fick se all snö som jag uppenbarligen skulle behöva plumsa igenom. Så jag sabbade duschningen med att skotta snö så att jag skulle ta mig ut med bilen. Och det snöar fortfarande, så jag har ju nåt att göra när jag komemr hem oxå! :-D

Åh - i helgen ska jag scrappa loss ordentligt. Maken jobbar och jag tänker frossa i mina papper och dekorationer och ha skojisgt värre! Och så kommer förhoppningsvis T och scrappar med mig på söndag - yeay! Det är cybercrop på Nook i helgen, hoppas de har roliga utmaningar. Och det är jag nästan lur på att de har:-)

This morning I got shocked by all the snow I saw when I took our dog out. So I sabotaged the shower I had made and shoveled some snow so I could take the car to work. And it's still snowing, so I have something to do when I get home:-D

This weekend I will scrap and have really fun! My husband is working and I intend to wallow in my papers and decors! I and T has planned for her to come at sunday - yeay! It's cyber crop at Nook this weekend, I hope they got fun challenges. And I'm almost sure that they got that:-)

Yes!

Pyssellyckans blogg är tillbaka. *yeay!!!* Tyvärr försvann allt när webshopen öppnade, så ni får ha tålamod medan allt återställs i sin fornstora version. Men skisstävlingen kan ni ju läsa mer om på Pyssellyckans blogg!

tisdag 3 februari 2009

Jag KIFar igen!

Nu var det längesen jag var med på Kort i fokus, men den här veckan kommer ett par inlägg ändå. Först ut är ett lapptäckeskort med EVA-papperna från Basic grey. Jag har sytt runt alla kanter och varje lapp och slutligen satt dit en liten stämplad lapp. Det ser enkelt ut, och är enkelt och lite pilligt!

Candy på G!

Finfin blog candy har Camilla på gång i sin blogg - så ta chansen. Du har till på söndag på dig...

måndag 2 februari 2009

BORTA!!!

En HALV LO är borta. Hur går det till???? Jag hade påbörjat en LO som jag kände skulle bli helt grym (bra alltså) men så var jag tvungen att göra lite annat emellan. Och så är den nu alltså borta! Typiskt *mutter * Och jag har givetvis vänt upp och ned på scrapparhörnan och vardagsrummet över huvud taget. Men jag får nog vända runt där ett par varv till :-s Det enda jag hittat är fotot, men det hade jag ju inte jobbat ihjäl mig med, så att säga... *suck*

Det har varit lite tyst här i bloggen under förra veckan, men jag har inte varit på humör att skriva en massa, helt enkelt. Det kan väl bli så ibland.. Och så har jag inte scrappat så mycket som jag vill heller, så det kan va därför som jag inte är på så bra humör!